Tisztelt Autismus_Felix!
Ugyan nem olvasni arról , hogy Szókratész mennyi könyvet lapozott át és hány műt tisztelt szentként, de el tudom képzelni, hogy egy könyv többet jelenthet sokaknak az embernél, amiért akár őlni is képesek egyesek....
Nos a Biblia számomra is az egyetemes emberi örökséghez tartozik...., mitnha már erről többször is nyilatkoztam már itt a fórumokon....., de nem több, nem hivatkozási alap az emberek félrevezettetésére, nem cél a biblia, sem nem szent személyiséggé nőt egyház kezéből felkapott teológiai pálca, amivel az embereket kell félelembe, avagy hatalom alatt tartani! Nem lehet ürügy a kötekedésre, sem nem sajátíthatja ki senki sem az önös céljaira, mint a keresztény egyházak, szekták és gyülekezetei teszik!
Ha Isten van és él, akkor a biblia sem több, mint történelmi kordokumentum, ami telve van tanmesével, legendákkal és költői művekkel a valóban megtörtént eseményekbe ágyazva!
Nem vontam kétségbe a biblát, mint hasznos dolgot, de kétségeim vannak a felől, amiket sokan vélnek kiértelmezni, majd egyre hangosabban követelni dogmáik alkotmánynyátételében....
A lebecsülése annak, aki éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy mivé forgatják ki a bibliai
, hogy is mondjam eme nekemtámadását az úrnak...? Hitvédelem, avagy bibliavédő lenne? Mire képes ugye az ember, ha hisz.....?
Paleokrites