Szia!
Köszi a válaszokat! Hát ideöntöttél egy kosárral, de majd megcsócsálom és hátha a végén még közelítünk egymáshoz! :-)
Nem szokásom ennyit kiszedni a másik hozzászólásából, mert akkor megbénul a beszélgetés, de most kivételt teszek.
""Az irakiak azon szárnyán" túl külföldi bérharcosok (zsoldosok) is jelentős számban előfordulnak, sőt az ellenállás vezetőit is soxor küldföldről irányítják vagy eleve külföldiek. pl: Zarkavi"
Hogy mibe is fogok most bele? Szóval! A zsoldosokhoz annyit, hogyha olvastad az újságokat (!),akkor bizony arról is tudhatsz, hogy az izraeli hadseregben több a zsoldos, mint az izraeli katona. Na, most ezek palesztín terepen harcolnak, akkor mi is van...?
A külföldről való írányítást a világ számos országában alkalmazták már. Annak idején Kossuth is irányítani szerette volna a maradvány sereget, de bizony nem ment és Görgey egyszemélyes döntéssel megmentett sok embert...
Hogyan várod el, hogy az iraki esetben menjen oda minden vezető és várja, amíg az USA és társai megtalálják? Tudod mekkora a technika - lehallgató, lesekedő, fényképező és falon is átlátó berendezést használnak ott? - és így ezen a módon a világ bármely országát megszállva lehet tartani. Ki az a keményfarkú gyerek, aki ilyen áron szeretné felszabadítani az országát? Hiszen napokon belül felfedeznék és aztán: volt-nincs!
Azt tudod-e, hogy Irak felett annyi kémhold lebeg, hpogy azáltal nem tud egy légy sem észrevétlenűl elrepülni. Ezzel a módszerrel az USA-t, vagy a kisoroszokat is sarokba lehetne szorítani!
"Nem hallottam olyanról, hogy épp egy magyar piacot vagy buszt akartak volna felrobbantani az 56-os ellenállók, csak a sok orosz tank miatt ezt nem tudták megtenni. Ha rendelkezel ilyen infóval oszt meg, addig a fenti mondat nem igaz."
Mások a körülmények és a lehetőség! Közben eltelt egynéhány év és van a fanatizmusnak is különböző ága.... szóval nincs más lehetősége a "nyűves" arabnak, mint felrobbntani a buszt! Ott nincsenek épületek, mint '56-ban a budapesti harcokban, ott nincs semmi ami által kitudná hangsúlyozni az Isenhez való tartozását. De van egy olyan kormány, amit "ő" nem fogad el az islám tanítására hívatkozva. Tehát csinálni kell valamit és akkor a zsebben is hordható "pukkantót" látja megoldásnak!
"Csak nem mindegy, hogy mi a cél. A polgári lakosság elpusztítása (busz, piac és kávézórobbantás) vagy hadászati célok elérése."
Édesem! Az említett Drezda és Frankfurt említésem éppen bizonyíték arra, hogyha győzni akarok, akkor nem számít semmi! Hányszor gyújtottak fel a mi történelmünk során templomot és bennégtek a polgári személyek?
Mint már írtam: ott nincs semmi amivel kárt lehetne tenni az álldogálló rendszer ellen! Láttál már képeket és éld bele magad, hogy a városok belterületén nyüzsögnek a katonák, de a nyűves harcos bizonyítani akar és viszket tenyere, hogy jól megbüntesse az Allah ellenségét. Mit tud csak? - hát felrobbantja a város szélén álló kócerájt és te - és én! - már azt olvassuk az újságban, hogy kávézót robbantottak a szemetek!
Mert gondolj csak bele!: hova tud úgy elmenni az Allah harcosa ahol nem bukhat le? Hát a buszállomásra, a piacra és a kávézónak nevezett köpködőbe!
Ezek azok a helyek, ahol legjobban betudja bizonyítani az Allah iránti hűségét.
Hát megkeresi azt az embert, akitől megveheti a pukkancsot és akkor irány az Allah paradicsoma!
OFF:
Figyi! Én szeretek horgászni, de csak akkor fogok halat, ha próbálok a hal eszével gondolkodni, mert az én emberi(?) eszelésemet nem eszi meg a hal!
ON:
Tehát meg kell érteni az arab gondolkodást - menj vissza 500 évet! :-))) - és akkor a keresztes háborúk idejére képzeld magad. Ott is Istenre hívatkozva emberek ezreit vitték máglyára, mert akkor ez volt a módi!
Hát most is az kellene, hogy ott pusztuljon az arabja a homokban és ne avatkozzuk bele! Ki volt az az állat, aki feltalálta azt a mondatot: demokráciát az arabnak!!
Itt az a pont, ahol megkell érteni az érdekek nagyobb súlyát és ebből adódik a játék eldurvulása.
Azt mondja a bokor gyuri - G. Bush. - hogy mi majd felszabadítjuk az arabokat az elnyomásból!
Ja! Ezt a kulturált nyugat mondja annak az arabnak, aki nem hisz másban, csak az Allah szavaiban!
Hát próbálj egy vérzőszájú katolikusnak mesélni a Biblia meseszerűségéről! Elharapja a torkod, pedig ő nem is arab!
"Vagy totális diktatúra van, lásd arab országok nagy része, beleértve az invázió előtti Irakot."
Már piszkáltam ezt a nézeted, de ismét: Honnan tudod, hogy ott totális diktatúra volt? Hát az újságból! Ja!
Akkor minek nevezed a most is élő diktatúrákat: Kína, komcsi Korea és számtalan afrikai országok? Oda miért nem szalad a nagy amerikai hadsereg: Hátha viszalőnnek? Az USA szereti a mezítlábas katonákat a II.vh. óta és csak gondolj bele, hogy merre járt az elmúlt években?
Miért volt fontos bokor gyurinak az irakiak "felszabadítása" ? Nemtán ott élt egy rokona?
Hidd el, hogy sokkal jobban éltek azelött, mégha diktatúrának is nevezi a nyugat. De csak azt az életet tudja élni az arab és nem tud élni demokráciában!
Szerencsétlenségükre ott létezik az az olaj mennyiség, ami az USA-nak kell és azért lett fontos gyurinak a nép érdeke...!
"Ezt az 56-osok nevében elutasítom!"
Megteheted, de ez nem változtat a tényeken! Ugyanaz a célja az arabnak, mint annak idején a pesi srácoknak: Kiűzni a hódítókat! Aztán innen kezdve lehet színezni és varriálni, de a cél ugyanaz!
Átérezted már azt, hogy mit is tennél, ha meg kellene védeni Magyarországot?
Az arab csak kiscserkész lehetne melletted, amit te tenni lennél képes!
"Titó partizánjairól senki sem mondta, hogy terroristák."
Én sem, csak azt hogy azok sem támadtak szemből, mivel te azt írtad, hogy a forradalmárok azt teszik! Olvass vissza, kérlek!
"És ezeket véded? Akkor evvel a hozzáállással a rózsdombi buszokat is fel lehet robbantani?"
Gondolom, hogy azóta már lehiggadtál és nem próbálod a te gondolataidat az én mondataimnak feltüntetni! :-(((
"Ha ez szerinted védő érv, akkor minden gyilkos felmentést érdemel? Mindegyikre ráillik a fenti mondat."
Nem értettél meg és azt nagyon sajnálom! Itt csak azt szeretném elmondani, hogyha nem érted az arab gondolkodását, akkor nem próbáld felhozni a mi szintünkre! Értsd meg!: ők mások és ezáltal sok mindenre képesesek!!!!
Próbáltál már megfékezni egy bevadult bikát? - Mert én igen!
De ezért nem a bika gondolkodását akartam megváltoztani, hanem "bikaszintre" lementem, tehát a saját gondolkodásával megfékeztem!! Drasztikus volt, de csak "bikául" cselekedtem! De ezt nem róttam fel a bika bűnéül!
Az arabok szándékáról már a XV.szd.-ban hallottunk és az "okos" nyugat nem tanult belöle! Nem azért, mert olyan buta a nyugat, hanem az olaj érdeke butává teszi!
" Az én szememben nincs isten, mivel ateista vagyok. Csak emberek vannak, akik soxor nem tudják, hogy mit csinálnak."
Na látod a végére mégis egy sínen szaladunk!! Mert én sem hiszek semmi gyerek mesében, csak nyitva tartom a szemem és a fülem! Az is jó a mai világ események megértéséhez, ha a történelmet visszanézed és ott számtalan ilyen esemény volt! Tehát nincs új a politikában, csak a módszerek lettek durvábbak! Habár amikor a XV.szd.-ban valakit hasba szúrtak, akkor az ólommérgezés egy golyó által csak emberségessebb, nem? :-))))
Megkérlek, ne haragudj meg, ha nyers voltam, de szerettem volna minél többet felhozni a védelmemre!
Sajnálom, hogy így szétdaraboltam az írásod, de kénytelen voltam!
Amúgy szeretem a saját gondolataimat kihangsúlyozni és nem a másik szövegét meglovagolni!
Üdvözlettel - wogboy