Ez még a múltheti kaposextrában jelent meg:
Talán az ötödik-hatodik hely is elérhető a KKK számára
Farkas javulást remél
A korábbi kiváló válogatott játékos, Farkas László a nyáron vette át a szakmai munka irányítását a Kaposvári Kosárlabdaklub élvonalbeli férfi együttesénél. A 40 esztendős szakember huszonegy éves, sikeres játékos-pályafutása után, két esztendőn át dolgozott a kaposváriak ifjúsági csapata mellett, néhány hónappal ezelőtt pedig két éves szerződést írt alá a felnőttekhez. Az együttes a bajnokság első részében rapszodikusan szerepelt, az eddigi mérleg hét mérkőzésből három győzelem és négy vereség, ami a kilencedik helyre jó.
„Azért vállaltam el, mert úgy érzem, hogy meg tudom oldani ezt a feladatot. Két évtizede vagyok ebbe a sportágban, így jól ismerem, az elmúlt két év pihenője pedig talán még jót is tett. Már játékos koromban is úgy vállaltam el komoly munkát, ha éreztem, hogy menni fog. Agresszív, kemény védekezést várok a fiúktól emberfogásban és zóna ellen is. A cél, hogy minél több labdát tudjunk szerezni, és le tudjuk indítani az ellenfeleket. A közönséget is szeretnénk kiszolgálni látványos játékkal.”
Mindezt június végén nyilatkozta Farkas László, miután bemutatták, mint a KKK új vezetőedzőjét. Az azóta eltelt öt és fél hónapban sok minden történt, és mindenképpen tanulságos volt ez az időszak.
„Nem lehetek elégedett az eddigiekkel - kezdte a vezetőedző a keddi bonyhádi győztes Magyar Kupa-mérkőzés után. - Főleg a védekezés az, amivel nem lehetek elégedett, de azon dolgozunk, hogy változzon a helyzet. A játékos keret lényegében összeállt, kezdik a fiúk megismerni egymást. Lassan megtanulják és meg is valósítják a figurákat, így minden remény megvan arra, hogy mérkőzésről mérkőzésre javuljunk. A bajnokságban eddig felemásan teljesítettünk: a rivalizálás, illetve az idegenben aratott diadal értéke miatt fontosnak tartom a dombóvári sikerünket. A Pécs és a ZTE elleni hazai győzelmünkért is sokat tettünk. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy, ha több mérkőzésen is nagyszerűen sikerült a harmadiknegyed, akkor miért nem lehet hosszabb időn át így teljesíteni. Abban bízom, hogy a továbbiakban több labdát szerzünk, és akkor a támadás is eredményesebb lesz. Még mindig várunk egy centerjátékosra, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor szerintem az 5-6. helyre is odaérhetünk a bajnokság végére.”
A fiúk a hét végén Szolnokon folytatják bajnoki szereplésüket, és a pontvadászat eddigi eredményei alapján a Tisza-partján is bármi megtörténhet. Mi természetesen abban bízunk, hogy a KKK megszerzi negyedik győzelmét!