Törölt nick Creative Commons License 2005.12.12 0 0 74
Szia,

először is kösz a normális hangvételt, ami itt elég ritka.

Válaszaim:

"Az irakiak azon szárnya - akik elutasítják azt a bábkormányt, amit az USA felállított - mindent bevetve, megpróbál ezt megakadályozni. "

"Az irakiak azon szárnyán" túl külföldi bérharcosok (zsoldosok) is jelentős számban előfordulnak, sőt az ellenállás vezetőit is soxor küldföldről irányítják vagy eleve külföldiek. pl: Zarkavi

"Az, hogy a mi "fiúink" nem támadtak polgári bázisokat annak az volt a magyarázata, hogy akkora volt az orosz támadás, hogy az lekötötte minden energiájukat."

Nem hallottam olyanról, hogy épp egy magyar piacot vagy buszt akartak volna felrobbantani az 56-os ellenállók, csak a sok orosz tank miatt ezt nem tudták megtenni. Ha rendelkezel ilyen infóval oszt meg, addig a fenti mondat nem igaz.

"Ami most történik ....
... nincs kegyelem a polgári lakosságnak."

Csak nem mindegy, hogy mi a cél. A polgári lakosság elpusztítása (busz, piac és kávézórobbantás) vagy hadászati célok elérése.

"Mikor volt olyan támadás és védekezés, ahol nem voltak polgári halottak?" Az első világháború előtt nem volt jellemző a polgári áldozat. Pl a 48-as szabadságharcban sem robbantották fel a Pillwax kávéházat.

"Egy országban addig nincs forradalom, amíg a reményre van esély."
Vagy totális diktatúra van, lásd arab országok nagy része, beleértve az invázió előtti Irakot.

"De Irakban a mi '56-unk mása van most."
Ezt az 56-osok nevében elutasítom!

"Csak példának hozzam fel a Tito partizánjait. Azok minden esetben rajokban támadtak és csak lesből."
Titó partizánjairól senki sem mondta, hogy terroristák.

"Azok minden esetben rajokban támadtak és csak lesből."
Nem az a baj, hogy lesből támadnak a terroristák, hanem az, hogy szántszándékkal vétlen cileket (is). A robbantások polgári áldozata több mint a katonai. Lásd legutóbb Jordánia.

"Mit tud a buszról? Abban utazik annak rétegnek a gyereke, akik kiszolgálják az amerikaiakat. Az ő gyereke nem járhat abban az iskolába, ahová a buszbeli gyerekek utaznak. Ez a gyülölet már nem mérlegel és nem sajnál, hanem robbant és azt is csak sunyiban!"
És ezeket véded? Akkor evvel a hozzáállással a rózsdombi buszokat is fel lehet robbantani?

"Tehát már szabadságharcos sem tud lenni, csak olyan mezítlábas gyilkos. Ezt az érzést soha nem kívánom neked, mert az kivetkőztet emberi viselkedésedből!"
Ha ez szerinted védő érv, akkor minden gyilkos felmentést érdemel? Mindegyikre ráillik a fenti mondat.

"Én csak azt kérdem tőled: a te szemedben olyan az Isten, hogy örül a vérnek?" Az én szememben nincs isten, mivel ateista vagyok. Csak emberek vannak, akik soxor nem tudják, hogy mit csinálnak.

"Amit te olvasol az újságban azok nem mindig takarják az igazságot, de arra jó, hogy téged és másokat állásfoglalásra kényszerítsen. Egy olyan érdek szolgálatában, aminek ha a te halálod lesz az üzlet, akkor téged is feláldoznak a cél érdekében!"
Ez igaz, de elgondolkoztál már azon, hogy te is a híradásokból veszed az információidat? Ha igen akkor olvasd el mégegyszer, mert rád is igaz.

Egyébként teljesen off voltam, szorri csak erőltettnek érzem a párhuzamot Irak és 56 között.
Előzmény: wogboy (65)