wogboy Creative Commons License 2005.12.12 0 0 65

Szia!

Most gondban vagyok, hogy kinek is írtál? De ha kérhetlek, akkor a névre kattins és akkor a válaszod is névre jön. Tehát ne új hozzászólást válaszd, ha kérhetlek!

Én most próbálkozom abból a nézetből, hogy látom a saját mondatom idézetét és ez bátorít fel a válaszra.

Én nem hoztam fel az összehasonlításomban tettekre mutató példát, csak azt szerettem volna elmondani: ha a hatalom érdeke úgy kívánja, akkor talál módot a megtorlásra. Az irakiak azon szárnya - akik elutasítják azt a bábkormányt, amit az USA felállított - mindent bevetve, megpróbál ezt megakadályozni. 

Az, hogy a mi "fiúink" nem támadtak polgári bázisokat annak az volt a magyarázata, hogy akkora volt az orosz támadás, hogy az lekötötte minden energiájukat. Azt sem állítom, hogy ez bármikor a saját népe ellen fordult volna. De bizony voltak rendőr állomások és egyébb közintézmények ellen olyan támadás, ahol azt sejtették: támadásukkal gyengítik a hatalom erejét.

Ami most történik Irakban az része a tehetetlenségnek és a mindenki ellenem van érzésnek. A mostani robbantások között azt kell észrevenni, hogy ezek a cselekedetek a hatalom összezavarását szeretnék elérni. Amikor már minden elveszett, akkor nem válogatnak a módszerben a támadók. Sajnos így ártatlanok is belehalnak a támadásba és ez családokra lebontva tragédia.

De csak nézz vissza a történelemben! Mikor volt olyan támadás és védekezés, ahol nem voltak polgári halottak? Ha egy hatalomra éhes egység szeretné a hatalmat, akkor bizony nincs kegyelem a polgári lakosságnak.

Egy országban addig nincs forradalom, amíg a reményre van esély. A mi '56-unk esetében már nem volt esély a változásra és ezért robbant ki a felkelés. De Irakban a mi '56-unk mása van most. Van egy olyan álnépi hatalom, ami csak az USA kiszolgását nézi célnak. Akkor megjelenik a mi '56-unk unokája és mindent megtesz a hatalom ellen. Ez nagyon egyszerű és nem kell a média által felszított híreket mellre venni!

" A szabadságharcos rá mer lőni az -akármekkora túlerőben lévő- ellenségre a

terrorista inkább felrobbant egy iskolabuszt."

Ezt nem állítanám azért, mert nem hülye, aki szabaságharcos!

Csak példának hozzam fel a Tito partizánjait. Azok minden esetben rajokban támadtak és csak lesből. Soha nem volt bátorságuk szemtől szembe támadni, ha hallottál a katonai akciókról, akkor megérthető ez. Ezt olyan magas szinten űzték már, hogy félelmetes volt a gépesített német egységekre nézve.

Az, hogy a mostani iraki '56-os buszt is robbant van egy egyszerű magyarázata és csak gondolj bele! Mit tud a buszról? Abban utazik annak rétegnek a gyereke, akik kiszolgálják az amerikaiakat. Az ő gyereke nem járhat abban az iskolába, ahová a buszbeli gyerekek utaznak. Ez a gyülölet már nem mérlegel és nem sajnál, hanem robbant és azt is csak sunyiban! Mert ha fegyver van nála, akkor ott helyszínen agyonlövik. Tehát már szabadságharcos sem tud lenni, csak olyan mezítlábas gyilkos. Ezt az érzést soha nem kívánom neked, mert az kivetkőztet emberi viselkedésedből! Akkor mit is várhatsz el egy mezítlábas gyilkostól, aki tettét az Isten iránti szeretetének gondolja?

De akkor most belemászhatnánk az Isten-i igazságok magyarázatába is, de nem hiszem, hogy neked lenne időd ezt végig olvasni!

Én csak azt kérdem tőled: a te szemedben olyan az Isten, hogy örül a vérnek?

Bizony ha elolvasod az Ó-Szövetséget, ott is hivatkoznak ilyen gyilkolásokra. Akkor miért rémülsz meg az újságban leírt mondatoknak: " buszt robbantottak a terroristák Irakban!"

Hiszen ezek is ugyanazt hiszik az Istenről, mint az Ó-Szövetségben leírt szereplők!

Miért nem terroristák a bibliai személyek és miért lehetnek az irakiak terroristák? Pedig ugyanazt az Istent szolgálják!

Sajnos ártatlanul mindig haltak meg emberek - lásd Drezda és Frankfurt bombázását a II.vh. alatt! - és az érdekek alapján lesznek mártírok vagy csak egyszerű halottak.

Amit te olvasol az újságban azok nem mindig takarják az igazságot, de arra jó, hogy téged és másokat állásfoglalásra kényszerítsen. Egy olyan érdek szolgálatában, aminek ha a te halálod lesz az üzlet, akkor téged is feláldoznak a cél érdekében!

Köszönöm, hogy olvastál és kívánok neked is kellemes napot!

Üdvözlettel - wogboy

Előzmény: Törölt nick (59)