balacy Creative Commons License 2005.12.09 0 0 884
Na most elmondtad, hogy ti elfogadtátok a bibliát alapnak, de természetesen azt a teológiai álláspontot tettétek magatoknak, amiről megyőztek tégedet is, hogy isteni igazság! Hazugság é avagy igazság, ki tudja, ha senki kétségbe nem vonja az emberi állításokat?

hm... felreertettel. En ateista vagyok, csak kedves vitapartneremmel valo beszelgetes (adott honlapon talalhato ellentmondasok kitargyalasa) idejere fogadtam el az allaspontjat, hogy van Isten es a Biblia forrasmunka. Ha visszaolvasol en erosen tagadom a Bibliat mint autentikus forrast, de akkor meg nem lenne ertelme a vitapartnerrel beszelgetni, ha mindig azt fujnam, hogy a Biblia nem forras es O azt, hogy de igen. Igy, mivel a bibliarol beszelgetunk es erdekel a velemenye rola, erre a beszelgetes idejere feltetelezem azt, hogy a Biblia Isten szava es megprobalok abban a kozegben mozogni amiben az adott tema megkivanja.

semmibevéve?! Ebből pedig bármit lehet megetetni az emberekkel, mert ellenőrizhetetlen, na ezért is burjánzanak a keresztény felekezetek gyülekezetei!

Ebben meg igazad van, de most es itt nem ezt vitatom, inkabb a bibliai ellentmondasokra adott valaszokat jarjuk korbe.

Nos, ha a bibliát olvassa a tag, útmutatás gyanánt, akkor ezt mondja, hogy pozitív gondolatai támadtak közben és azonosult azzal, ami reá hatással volt..., de ne istenítse, főleg ne személyesítse meg úgy, mintha élő Isteni üzenet lenne!

Szamara/szamukra (marmint akikrol irtam) a Biblia elo szo es nem halott papir. En ezt el tudom toluk fogadni, mert tisztelem a velemenyuket. Van akinek a szulei adtak at a hitet, van aki megtert, de mindegyik tag el tudja fogadni az en ateizmusomat es a mas masvallasusagat is.

de ne istenítse, főleg ne személyesítse meg úgy, mintha élő Isteni üzenet lenne!

hat, ha neki ahhoz van kedve, hogy megszemelyesitse, akkor tolem megteheti. Hogy nem ertek vele egyet az meg az en dolgom...

Mas: tobbszor irtad az "Élő Isten "-t. Meglehet tudni rola tobbet? Csak par mondatban. Erdekes lenne, mert jo tudni, hogy a vitapartner miben hisz, vagy nem hisz.
Előzmény: Paleokrites (882)