Freddy56 Creative Commons License 2005.12.09 0 0 1169

Szia!

Nem tudom mit csináltam, de a vásárláskor azt néztem, minél zöldebb legyen az ananász levélzete. Megvettem, hazavittem, és úgy kb. 2-3 cm-es hússal vágtam le a tetejét. Az elsőnél még úgy csináltam, ahogyan a topikban ajánlották, azaz egy vízzel teli üvegre tettem két vékony pálcikát, erre a "lefejezett" ananászt. Na persze nem akart gyökeret ereszteni, bedurrantam, és beletettem egy cserép földbe, azaz szinte a föld tetejére, csak kb. szűk fél centi volt rajta a föld az ananász aljától számítva.

A másik kettőt már eleve így raktam a cserepekbe. Ez múlt év decemberben történt, azaz, ha nem fogta volna meg, már régen elszáradt volna (nyáron az egyiket kíváncsiságból kiszedtem, és láss csodát: gyökeret eresztett).

A használt földkeverék a nálam bevált összetétel: a boltban vásárolható általános virágföld, tőzeg és marosi homok 1/3 - 1/3 arányban (könnyű nekem, szegedi vagyok, de szerintem a marosi homokot pótolni lehet teaszűrőn átszitált sóderral is, a lényege a talaj porhanyósabbá tétele).

Sok szerencsét, majd írd meg, sikerült-e! Ha igaz, amit ír a szakirodalom, pár év múlva saját ananásztermésem lehet!

Üdv: Freddy

Előzmény: Encsi84 (1168)