Fenébe! Még nem értem a hozzászólás végére...
"Már nem tudok kultúrált maradni ennyi fröcsögő ostobaság láttán.
Pedig a stilus maga az ember..."
Kééérlek! Ne haragudj, hogy teret engedek az érzelmeimnek.
Hibáztam. ÉRzelemmentesen hidegen kéne nyilatkoznom olyasmiről ami az érzelmekkel játszik. :)
"szarral dobalas" <<< HOL!!!??? Kissé érzelmektől túlfűtötten fejtettem ki a véleményemet igaz röviden és tömören. Talán olvasd végig és használd az eszed is, ne csak azt lásd, hogy a vallásod ellen szólok ergo mindjáért szarral dobálózom (azt ugyanis bizton megéreznéd!).
"Hianyolod a toleranciat, de kozben meg sem probalod megerteni pl. az en allaspontomat, hogy miert ugy latom pl. HP-t, ahogy."
He?
Volt ilyen is?
Én csak azt látom, hogy szidod mint egy fekete bibliát.
"nem vagyok elajulva a Gyuru kuratol sem" <<< A Gyűrű kúrától sosem voltam elájulva én magam sem. Nem szeretem a paródiakönyveket ami valami könyv/film sikerét meglovagolva jut olvasottsághoz/nézettséghez, anyagi hasznot húzva méltatlanul más munkájából.
Amennyiben a Gyűrűk Urától nem vagy elájulva, az a Te dolgod. Talán a stílus nem tetszett, vagy nehéz olvasmánynak találtad (sokan vannak ezzel így). Így nehéz megérteni és befogadni a művet és egészében értelmezni, hogy eljusson hozzád mindaz amit Tolkien magából a lapjaiba "írt bele".
Ha a film alapján ítéled meg a könyvet miközben nem olvastad akkor itt fejezzük be!
Most látom csak újabb hozzászólásod:
"Kicsit mas: mi Isten akarata? Ki kozvetiti azt?
Isten akarata a Bibliabol ismerheto meg."
Isten azt akarta, hoyg ne értsük amit mondani akart?
"Akkor ki donti el, hogy mikor lehet olni? Persze Istenen kivul.
Mivel az elet felett Isten rendelkezik, ezert rajta kivul senki."
Ez tiszte, DE...
"igy nem tudjuk eldonteni, hogy most melyik oles a legalis.
Dehogynem, ld. fentebb."
ÉS ide vonatkozik a de. Ez olyan farkábaharpaó kígyó, aki hamegeszi magát nem lesz többé... Se füle Se farka.
Isten tudja!
Ja persze, mert ő a Jolly Joker minden titkok tudója! :)
De persze nekünk nem mondja meg csak ködösen utalgat a Bibliában (amit egyébként is már többször félrefordítottak és félre is értelmeztek az elmúlt 1000 év alatt.
Egy igencsak mókás rész, ami megkérdőjelezi Lucifert, illetve személyének létét.
Talán olvasd el.
http://www.scythe.hu/miertsatan?page=2
"ld. az arabokat ki lehet-e irtani, hiszen a hit es Isten ellensegei es bibliaban van utalas arra, hogy azokat lehet
Ha volt is ilyen, az nem jelenti azt, hogy ez most is megteheto. Ma mar nincs olyan, hogy szent haboru."
Kiemelném alényeget:
"Ha volt is ilyen, az nem jelenti azt, hogy ez most is megteheto." <<< De elismered, hogy a Biblia erre szólít fel, csak jelenleg erősebbek a Földi emberi törvények és jogrendszer mint a Biblián alapuló szokások!
Bár egy tucat arab előtt tennéd e kijelentésedet! :)
ÉS azt hiszem ez volt az utolsó hozzászólásom itt!