kavkaz Creative Commons License 2005.12.06 0 0 1855

Nem fognak csinálni azok semmit! Ilyen tehetetlen állatokat még soha nem láttam. Kezdetben drukkoltam nekik, hogy növesszék ki végre a lábaikat és ugráljanak el egy szebb jövő felé abból nevetséges kis lábvizükből, hiszen a guppik némiképp hasonlítanak az ebihalakra. De persze nem lett belőllük béka. Csak úszkáltak oda, meg vissza a kisded életterükben. Nem sokkal az után, hogy először szembesültem ezekkel a lényekkel, el is vesztettem az érdeklődésem irántuk. Egyszer volt, hogy akié a halak csillogó szemmel jött, hogy "lettek kisguppik". Ez úgy nézet ki, hogy egy marék körömdarabszerű dolog bandázott egy vizinövényt kerülgetve. Hát ennyi.

Valaki aki tart halakat, meséljen már, hogy mi a jó ebben! Mert azt még megértem, hogy az ember háziállatot tart, hiszen a kutya őrzi a házat, a macska van, a tyúkok tojással fizetnek, a disznó meg egy téli reggelen meghálálja a törődést. Sőt, még a terráriumban kígyót tartókat is megértem, hiszen öröm nézni azt a dögöt, amikor megkapja az egerét, de mit tudnak az akváriumi apróhalak???

Előzmény: Eisengrau (1854)