Sajnos, Érden éppen erre vezetett - eddig legalábbis - az út, éppen úgy, ahogyan írod. "Elnéztük" (mert tele voltunk bizalommal és még az elején tartottunk) a Stop-Shop terület versenyeztetés nélküli átruházását, az ELMÜ-udvar ügyét (szintén zenész), mire bekövetkezett a "vérszem", s ráadásul nyilvános nyilatkozatokban is napvilágot látott (a tanú magam vagyok rá, topiktalin is elhangzott): a jogszabályokat - ha kell - átlépik, miért is ne....
Ezek után következtek a már 20-25 éves ügyek, amelyek időtávjuknál fogva is behatárolják a dolgokat, s súlyosabban esnek a latba. Én már nem nézem el ezt a nyíltan is vállalt "átlépést".
Amúgy nem is annyira a jogról van szó, az csak - néhol írásos - megjelenése valaminek, a törvényalkotó szándékának, azaz annak, hogy a közpénzek felhasználása terén a működés nyilvános, átlátható és törvényes legyen.
Már nem tudom elhallgatni, ha ezzel ellentétes törekvéseket tapasztalok - az ehhez kapcsolódó nagyképűség, gőg, "átlépéssel" vegyes legyintés, lenézés, jogi pancserkodás és jogi alkalmatlanság csak érzelmi kérdés, tehát hab a tortán.
Szerintem is nagyon rosszfelé vezet, ha még ezeket is "elnéznénk".