Hi!
Erre egy egészen érdekes példa.
Én életemben egyetlen egyszer "csináltam" (én voltam a dj) egy Cure kistermes bulit, míg a nagyteremben Mode ment (Mega Pub, ezer éve). Abszolút nem vagyok dj alkat, és még azelőtt soha nem csináltam ilyet (azóta sem), csak felkértek rá és én is szívesen kipróbáltam.
Nagyjából az volt a koncepció, hogy ha már Cure bulinak van hírdetve, az első 2 órában Cure-t nyomok, utána kb. szintén 2 óra teljesen vegyes, és utána szintén végig Cure.
Ehhez képes kb. mikor benyomtam a Give Me It-et vagy valamelyik b oldalas számot (olyat direkt sokat nyomtam!! ) egy lélek nem táncolt, hanem átmentek legtöbben a Mode terembe.
A vicc az volt, hogy kiakadtak azon, hogy sok a Cure. Ahhoz képest, hogy Cure partinak volt meghírdetve, nem tudom, mit vártak. Folyamatosan mást kértek. Ez még persze okés is lett volna, ha legalább Sisterst, Joy Divisiont, Siouxsie-t (az volt több is, de kb. 3-an ismerték....) kértek volna, de vagy Mode-ot kértek (ami a nagyteremben ment vazzeeee!!!!) vagy volt olyan is aki Nirvana-t kért meg Bonanzát.
Valószínűleg amúgy sem csináltam volna több bulit, mert tényleg csak szerettem volna kipróbálni, de ez aztán totál elvette a kedvemet az egésztől.
Szóval asszem a válasz az, hogy a Cure tényleg egy rétegzene főleg a Mode-hoz képest. Szeretem a Mode-ot is, nagyon is, évekig lejártam a Pecsába, de számomra a Mode mindig is a Cure populáris verziója lesz. És mint ilyen, természetesen a tömegeknek is sokkal elfogadhatóbb.
Emlékszem, még '97-ben volt szerencsém egy hetet Londonban tölteni, és az ottani skacokkal a zenéről beszélgettünk. A vicc az, hogy angol létükre nem ismerték a Cure-t viszont a Mode-ot természetesen igen.
A másik pedig az, hogy a Mode-nak tényleg sokkal több igazi slágere van mint a Cure-nak, ebből pedig simán következik az, hogy aki ismeri a Mode 5 slágerét, már lehet, hogy elmegy a koncira, viszont a Cure-nak kb. egy populáris igazi slágere van, a Friday I'm In Love ugyebár. Ezért még az "átlagemberek" nem fognak elmenni egy Cure koncertre, csak mi, akik tudjuk amit tudni kell! :))
Ez van, ezt kell szeretni!! "Fun is fun and done is done."