kis.márta Creative Commons License 2005.12.05 0 0 193

Nem mondtam, s nem is gondolom, hogy elvek csak a pártokban léteznek. Sőt. Azt gondolom, hogy egy pártba azért lépek be, mert az én elveimet vallja az a párt is.

Hogy a liberális szitokszóvá vált? Tudom, s nagyon sajnálom. De hidd el, hogy azon kívül, hogy nyilván sokszor rossz az SZDSZ "kommunikációja", a legtöbbet ezért az ellenfelek tettek. Azok, akik maguk is liberálisok voltak még a 90-es évek elején, s azok is, akiknek a szabadság, egyenlőség, szolidaritás üres szavak stb. (Tudom, erre azt lehet mondani "mindig más a hibás", de hidd el, nem erről van szó.)

Tapasztalatból tudom - de hisz te is -, hogy például a "másság tiszteletben tartása" elve ellenfeleinknek azt jelenti, hogy a liberálisok a buzikat tartják tiszteletben, nem a heterokat, nem a magyarokat, hanem a romákat, zsidókat stb. Ezt hirdetik és sulykolják az emberekbe. Eszükbe sem jut az, hogy azt jelenti: megadom azoknak az embereknek a tisztelet is, akik mások, mint én. Legyenek feketék, sárgák, szexuális beállítódásuk más, vallásuk, nemzetiségük stb. más, mint az enyém vagy a tied. Ettől én még nem vagyok sem sárga, sem fekete, sem buzi, sem cigány stb.

Egyáltalán:  valaki nem attól "magasabb rendű", hogy magyar, fehérbőrű, keresztény stb. Egyáltalán: azt gondolom, hogy "magasabb rendű" ember nincs.

Előzmény: Árpi (191)