n0ri Creative Commons License 2005.12.05 0 0 184

Nagyon szép és népszerű összefoglalója annak, mit jelent ma a párt szó. Magam mélyen hiszek a többpártrendszerben és ezért nem szégyellem, hogy tagja is vagyok az egyik pártnak. Tulajdonképpen ezért is léptem be, 89-ben még nagyon sokszor lehetett hallani, hogy az ellenzéki pártok kicsik, esélytelenek, hát hozzáadtam a magamét.

Ami a pártok és civilek vitáját illeti: kisebb közösségekben valóban nem számít, ki milyen nézeteket vall, fő, hogy a városért, faluért dolgozzon. Ahol azonban a személyes ismeret nem lehetséges, ott jó, ha tudom, mit vall az az ismeretlen, akire szavaznék. A választási program nem nagyon segít, mert abban mindenki jót mond, marad a pártpreferencia. Aki civilként kerül be egy testületbe, előbb utóbb valahova tartozni fog, mert csak így tudja érdekeit, szándékait érvényesíteni. Ha többen vannak és civil frakciót alkotnak, akkor már ők is pártként kell, hogy viselkedjenek, ha valamiféle programot meg szeretnének valósítani. És ezt természetesnek tartom, csak a jó civil-gonosz párt szembeállítást nem szeretem

Előzmény: Blackslac (177)