Nem minden rosszat akarok a nyakukba varrni, sőt, semmit nem akarok "varrni", van ott elég anélkül is. Én kizárólag azt rovom fel nekik, amit elkövettek és elkövetnek, úgy gondolom.
Nincs még egy olyan párt az országban, amely akár pártként együtt, akár sok vezetőjét nézve személyenként ekkora véleményváltozásokkal politizálna. Én mindenkinek tudom tisztelni a véleményét és a meggyőződését-világnézetét, mindaddig, amíg nem változtatja meg egynél többször. Mert egyszer lehet tévedni. De ha valaki utána is olyan nézeteket választ, amit le kell cserélnie, annak a későbbiekben nem tudom elhini, hogy amellett ki is fog tartani, és felmerül bennem a gyanú, hogy a váltások oka egyszerűen a hatalomvágy. Az pedig nem túl rokonszenves vonás.
Valaha rendkívül rokonszenves volt a Fidesz (úgy az első szabad választások idején), nem is tudom igazán, miért nem melléjük álltam akkor. Talán túl hangosan voltak, és óvatosságra intett. De tényleg nem tudom. Aztán később már azt láttam, hogy a korábban rokonszenves párt eszmerendszert váltott, és a szabadság helyett a központi atyáskodó hatalom melett tette le a voksát.
Olyan ez valahogy, mint amikor a kamasz szerelméről kiderül, hogy csúnyán elkurvult. Utána nehéz szeretni...