Nos mi is az a propagált dolog ami Isten szemében gyülöletes? A boszorkányság?, a jóslások? a varázslás és bizonyos szavak mormolása? a gonosz és a jó harca?
A fekete és a fehér mágia? Gyógyfüvek és átkok
Ezek a pogany vallasokra jellemzoek, igy ertelemszeruen nem tetszik a kereszteny egyhazaknak. Amihez ismerjuk el, hogy joguk van. Mondjuk a "felszolalas" hatasossaga szamomra kerdeses, mert emlekszem, hogy a Jezus utolso megkisertese cimu film letiltasa utan negy honapig nem lehetett megkapni a videotekakban, az uzelemlteto szerint elotte nem igazan volt kiemeltebben keresett, mint mas akkor meno film, de a letiltas utan...
Ami ellen felszolaltak, az biztos izgalmas... ami tilos, az erdekes.
Pelda: keresztfiam szamra addig volt erdekes a pillangokes, amig meg nem tanitottam a hasznalatara. Utanna mar csak egy eszkoz lett, ami olyan mint a tobbi...
A tobbi tiltott dolog is ilyen. Szerintem.
Mas: mondjuk en inkabb zavarodottan alltam az egyhazi nyilatkozatok utan. Ha en vallasos lennek, akkor mondjuk nagyon zavarna, ha olyan lukegyereknek tartana az egyhazam, hogy egy ilyen piti mese dologba is beleszoljon, hogy az karos nekem. Az erthetobb lenne, ha a hitoktato a hittanon megbeszeli a gyereke, hogy szerinte ez nem valosagos dolog (marmint a varazslas), es az egesz csak mese, nem kellene a szunetben palcikakkal hadonaszni es kiszurni a masik szemet, mert ugysem fog senkinek sikerulni egy partonust megidezni...
Regen voltam tanulo, de nalam az ilyen hiteles tanarok, akik megbeszeltek velunk a gondot, sokkal tobbet ertek el, mint akik kereken kijelnettek, hogy ezt TILOS es KESZ.
Bar ez mar nem bibliai dolog, inkabb egyeb nevelesi, de azert el kell mondanom, hogy egy tiz eves kislany is kulonbseget tud tenni ket oktato kozt. Kedves ismerosom lanya jegyezte meg mas raciobol (csak megemlitettem, hogy a Julianumban fogok fotozni, ahova ok is jarnak), hogy az iskolai hitoktato es a pap bacsi kozt nagy kulonbseg van. A pap bacsi hitelesen beszel, a hitoktatora a kutyamat sem biznam, elotte a Tescobam uzemelt, mint pirospolos...