Akkor nem lett volna egyszerubb (legalabbis szamomra annak tunik), hogy sajat kezevel irja le?Lehet. Azonban a hivo ember nem pusztan porszem, hanem Isten munkatarsa. Isten mindent meg tudna tenni sajat maga, de nagyon sokszor embereket hasznal fel celjainak eleresere. Noha minden emberi kozremukodes nelkul is hitet tudna gerjeszteni az emberben, de megis az o kegyelmet mutatja az is, hogy ebbe az embert is bevonja.
Es egyre nagyobb szakadekot veltem (na jo nem finomkodok, legalabb egy grandkanyont) felfedezni a Szent Konyvuk es a valo eletuk kozt. Akar pitianer dolgok, akar valodi bunok tekinteteben. Persze sok igazi hivovel osszefutottam, de ezek kisebbsegbe szorultak.En is igy latom. Isten mar regota maradeknak nevezte az oveit. Jezus keskeny utrol beszel, amin alig jarnak. De ne vedd el a lehetoseget a tobbsegtol, hogy valtozzanak idovel. A megteres jellemzoen nem 5 perc munkaja, az embernek ido kell, mig egyre inkabb atadja magat Istennek. Lehet, hogy XY-nak meg sok bunet latod, de lehet, hogy 1-2 korabbi bunetol mar megszabadult, szoval ralepett mar az utra, de meg az elejen jar. Ki tudhatja biztosan?
egy csoporthoz tartozas ismerve annak a csoportnak a torvenyeinek betartasa.En azt hittem, ha befizetem a tagdijat, es megkapom a pecsetet az igazolvanyomba, akkor joggal tarthatom magam a pecasklub tagjanak :-) De Isten elott nemileg komplikaltabb a dolog. Itt semmit nem er az anyakonyvi kivonat, a keresztelesi level, stb. Pal egy helyen azt irja, hogy azok Isten gyermekei, akiket Isten Szelleme (vagy Lelke) vezerel. Jezus azokat nevezi az o valodi kovetoinek, akik megtagadjak onmagukat es felveszik minden nap a keresztet. Akikre ez nem igaz, azok mondhatnak barmit is, ulhetnek bar minden vasarnap a templomban, azok valojaban nem keresztyenek.
ActionMan