actionman Creative Commons License 2005.12.02 0 0 821
Nehez megitelni, hogy HP karosabb-e, mint a tobbi, igy itt csak azt fejtegetem, hogy miert tartom eppen ezt (de nem kizarolag ezt) karosnak. Eloszor is hadd jegyezzem meg, hogy a keresztyen egyhazakban sem egyseges az allaspont HP-vel. Nekem egy evfolyamtarsam azt mondta, hogy megnezte gyerekekkel, es utana meg is beszeltek, hogy mi hogy volt, es hogy hogy is van ez Istennel egyutt. Mar az elejen azt is be kell vallanom, hogy az 1. reszt en is megneztem a felesegemmel (majdnem vegig!), noha nem az en otletem volt a dolog. Azonban inkabb azzal az iranyzattal ertek egyet, amely eliteli es karosnak mondja HP-t. (de nem csak a HP-t, de meg sok mindent, pl. ami a TV-ben is megy).

Roviden szolva az a baj a HP-vel, hogy olyan dolgot propagal, ami gyuloletes Isten szemeben: varazslas, magia, jovobelatas, sbt. egyszoval kapcsolat a tisztatalan szellemi vilaggal. Mig a hagyomanyos mesekben vilagosan meg lehet kulonboztetni a jot a gonosztol, nem csak a szemelyeben, de eszkozeiben is, addig ez itt hianyzik. Mig ez rad nem kulonosebben hatott, de ez egy gyerekre akar vegzetes is lehet, hiszen a gyerekek vilagkepe egy eletszakaszban mitikus. Az igazi veszelyt nem abban latom, hogy pusztan megnezik, hanem abban, ha azonosulnak is vele, es ezt folytatni akarjak. Hogy ez egyaltalan nem tulzas, bizonyitja az is, hogy nemely felnottek (legalabbis felnottkoruak) szemelyisege eltorzult pl. fantasy-magikus szerepjatekok hatasara.

ActionMan
Előzmény: balacy (819)