kiscowboy Creative Commons License 2005.12.01 0 0 127
jó, akkor végigveszem mégeccer a történetet

megbántani nem szeretnélek, nem neveznélek hazugnak semmiképp, ezért ha bántónak érzed, visszavonom a "csúsztatás" jelzőt. Kérlek nézd el nekem, hogy nem ismerem tökéletesen a politikai szakzsargont.

azt irtad:

Aki ezt az állapotot konzerválni akarta és akarja, annak nagyon nehéz a jóhiszeműségében (és jószándékában) hinnem.

erre én válaszoltam:
és ki volt ez? én sem hinnék annak a jóhiszemüségében és jószándékában :)

ki is fejtettem:
szerintem a két dolog nem ugyanaz.
egy dolog pozitiv irányba változtatni és más dolog a privatizáció.

valami megmagyarázhatatlan oknál fogva a kettő (pozitiv változás és privatizáció) automatizmusként jön elő, sokan temrészetesenk gondolják.

addig stimmel, hogy változás lesz, de hogy pozitiv irányba-e? nos, erre nem mindig vennék mérget. Lásd kiskunhalasi példát.

szerintem jó irányba változtatni kell. de nem biztos (nem kizárt, de nem biztos), hogy a szolgáltató privatizációja az egyetlen lehetőség. Lásd még Babydevil rövid szeletet felvillantó irása, amelyben elég soxor előfordul az, hogy a finanszirozási oldalon vannak anomáliák. Ezek nem oldódnak meg attól, hogy magánkézben van a kórház.

ennyi. nem látom, hogy kit védek és miben vagyok, légyszives "homályosits fel".

megismétlem: a magyar egészségügy a "fogyasztók" szemszögéből nézve xar. A benne dolgozók nem látják mennyországnak. Van aki úgy gondolja, hogy csak a szolgáltatás magánkézbe adása az egyetlen járható út. De addig, amig ezt nem bizonyitja hatástanulmánnyal és az alternativák összevetésével, addig véleménynek tartom.

ha valaki azt mondja, hogy ez igy jó, ahogy van, annak sürgösen elmegyógyintézeti vizsgálatot javasolok.

ha valaki azt mondja, vizsgáljuk meg a lehetőségeket, amelyből egyik a privatizáció, akkor megfontolt döntésnek lehet előbe nézni.

ha valaki azt mondja, nincs mit vizsgálgatni, a privatizáció az egyetlen lehetőség, annak javaslom, az addigi-nem sok- példa tanulmányozását (lásd kiskunhalasi kórház)

Véleményem nekem is lehetne esetleg? Talán nem mindenki a főkolomposának a véleményét szajkózza.

mellesleg itt egy másik konkrét példa, az érdi vizmü. Semmi nem támasztja alá, hogy a privatizáció az egyetlen helyes út. Azt sem támasztja semmi alá, hogy át lehetne szervezni a jelenlegi keretek között. Amig nincs komoly vizsgálat és hatástanulmány a lehetőségekről, addig mindkét feltevés egyformán fikció, vélemény.
Előzmény: Árpi (125)