Törölt nick Creative Commons License 2005.11.29 0 0 527

Ilyen meghatározással semmit nem mondunk - no igen: nem akartam azt leírni, amit most: az ismert világ második legbonyolultabb szerveződésének működése :-) Ami felette van, az pl az, amit most csinálunk: tudatok együttélése, kommunikációja: a társadalom moszgásai.

Sajnálom, hogy a mozgás nagyon is filozófiai értelmezését nem "veszed"... pedig korrekt...

Holt, megfagyott tudat - igen, az is, de nem egészen, pontosabban amint ezt pl. olvasod, élővé válik...  ám ha a nap csak rásüt egy teleírt papírra, az csak mást ver vissza, s csak egy másik tudatban elevenedik meg. Igen, jó szó a holt tudat: ilyenek a könyvtárak.

Én azonban nem erre utaltam: nem én találtam ki, csak elfogadtam, hogy az ember kihelyezi tudatának egy részét a környezetébe. Gondolkodj el rajta, ez is korrekt...

valahogy az agyat szeretnétek a Tudat fogalmába becsempészni - mit is írtam: nem becsempészni kell, hanem értelmetlen külön választani. Természetesen nem azonos dologról van szó, nem is részei egymásnak, de nem is elválaszthatók: a tudat agyi jelenség, működés... egyfajta mozgás :-)

Minek neveznéd pl. egy golyó gurulását? És ha az információt hordoz, mert ember gurítja? Szerintem van hasonlóság... ha nem is közeli...

Előzmény: 7fő (524)