OFF
Nem a fizikához vagy hülye - azt legfeljebb nem ismered eléggé -, hanem magadhoz: miért mondasz ilyeneket???
Ősrobbanás: nem annyira fizika, mint matematikai modellezés és interpretációja, ám nem légből kapott gondolat, hanem ismereteink és tapasztalataink következménye. Kár leszólni, mert nem érted :-( Én nem vagyok hívő, de nem hülyézem, tudatlanozom őket - mint pár bárgyú közölük engem, mert nem hiszek -, csak mert én matarialista vagyok, s nem csak mert nem tisztem és nincs jogalapom, hanem mert bugyuta reakciónak tartom.
Hová robbant ami nem volt korábban... nos a kiterjedést csak valamihez mérten lehet leírni, önmagában nem, ezért vagy odateszünk egy (képzeletbeli) méterrudat, vagy azt mondjuk, hogy ott nincs tér... fura dolog ez, de a modellekből - amik máshol bizonyítanak, nem csak ötletszerűen kiötölték-hatolták - ez következik: nem megfigyelt, nem megtapasztalt, hanem a legpontosabb elméletekből következtetett dologról van szó. Azt mondhatjuk, hogy legjobb tudásunk szerint így lehetett: nem olyan tény ez, mint azok a jelenségek, amikből erre következtetnek!!!