Helló!
Nemrég végeztem egy vezetéstechnikai tréninget, ahol vészfékezésre kifejezetten azt ajánlották - oktatták -, hogy rúgjak bele a fékpedálba. ABS esetén bármilyen útviszonynál alkalmazható ez, de persze elég, ha csak hirtelen rátaposol, nem kell a rúgást szó szerint érteni, a többit meg elvégzi a technika /nem így volt ez az ABS nélküli autókban/. Amúgy az én Lacetti SW-m még csak két hónapos, de a fékekkel teljesen meg vagyok elégedve, még extra csúszós úton is, nyári gumikkal úgy megállt, mint a huzat, és igen, az ABS olyan, mintha ütnék, rángatnák az ember lába alatt a fékpedált. Némely autótípusokban, pl. Peugeot, amennyiben ABS-t használata történik, bekapcsol a vészvillogó, ezzel jelezve a mögöttes forgalomnak a vészfékezést.
A párásodásra még annyit tudok mondani, hogy nekem is rohadtul párásodott - néha még most is -, de nagyon fontos, hogy valami alkoholos ablaktisztítószerrel jól takarítsd meg az üvegfelületeket belülről, sokat segít. Ja, és persze, ha benyomod a klímát, az 20 mp alatt elüntet minden párát - ablakra fújás, külső légbeszívással.