Gyalogk Creative Commons License 2005.11.28 0 0 5125
Sziasztok,

fel vagyok haborodva. Hadd irjam le, erdekel, mit gondoltok, lehet -e csinalni valamit. Parkolasrol, pontosabban birsagolasrol van szo. Meg csak nem is engem birsagoltak, csak duhito volt latni.

Szoval adott a Revesz utca Duna feloli vegen a gazgyar koruli munka, aminek kapcsan a jardat es az uttest egy reszet is felbontottak.
Azon a szakaszon, a tuloldalon van egy gyermek rendelo, egy gyogyszertar (lassan elszokunk onnan, olyan baromi lassu a kiszolgalas es olyan gogosek a patikusok, de ez majd egy masik hozzaszolas lesz) es egy felnott orvosi rendelo.
Tovabba ahogy en is, sokan a Pannonia utca felol kozelitik meg kocsival, hosszu sarokrol beszelunk, a tulvege a gimnazium mogott van.
Namost majd mindegyik joember jon a Pannonia utca iranyabol, a jobb oldalon a turas miatt nem parkolhat, ezert valahol megfordul, es beparkol a baloldalra. Mint latom mindenki felig a jardara. Ez nem is lenne baj, a jarda jo szeles, igy biztonsagosabban lehet tovabbra is ketiranyban kozlekedni az uttesten.

Ellenben napok ota megszokott kep, hogy szurke egyenruhaban (talan kozterulet-fenntarto?) parosaval buntetik az ott parkolo autokat. Akik a kutyat nem zavarnak. Ellenben valoszinuleg nem jokedvukben probalnak leparkolni az orvosi rendeloknel es a gyogyszertarnal. A kornyeken amiota fizeto ovezet lett a Drava utcatol delre eso resz, amugy sem lehet parkolo helyet talalni.

En magam is a gyereknek rohantam orvossagert oda, de eszrevettem a ket buszken es fontos arckifejezessel birsagolo egyenruhast, ezert tettem meg harom kort, mire talaltam egy helyet jo messze.

Otthonrol pedig elkezdtem telefonalni. A polgarmesteri hivatalnal kezdtem, es vegul asszem a (fovarosi?) kozteruletfenntarto ugyintezojenel kotottem ki, aki ugy tunt, hogy nem keruleti, hanem budapesti felelosseggel bir, mint ilyen egyes helyi ugyeket nem annyira ismer. Elmondtam az egeszet es, hogy meltanytalannak erzem a dolgot, ezt o is keszsegesen belatta. De azt mondta, hogy nem tud semmit sem tenni a ket cimbora nevenek vagy igazolvanyíszamanak ismerete nelkul, kulonben el tudna erni oket, es megkerdezni, hogy mi is tortenik es miert.
Akkor meg nem tudtam, hoyg az utca tuloldalan is van egy parkolni tilos tabla, de mint irtam az utca tulvege messze van, es a legtobben amugy szabalyosan az utca kozepen megfordulnak, es el se latnak a tablaig, mikor leparkolnak.
Talalgattuk, mi lehet az oka, esetleg a jardara parkolas. Arra a kerdesre, hogy ha ez igy nem szabalyos, de senkit sem zavar, nem tudnanak -e kitetetni egy tablat, ami az epitkezes idejere megengedi a jardan parkolast, a valasz az volt, hogy az nem az o dolguk, logikus a kerdes, de nincs erre semmilyen rahatasuk.

Minden marad tehat ahogy volt, az utca rendelo feloli oldalan tovabbra sem szabad parkolni, errol tovabbra sem tud senki, leszamitva azokat, akiket mar megbuntettek, es az ott parkolo autosokat tovabbra is buntetik rendszeresen.

Olyan baromira meltanytalan az egesz. Ti mit tennetek? Csinalnatok valamit?