Kedves Actionman!
Isten miért szólna bárkihez is a te megfogalmazásod szerint, ha minden le van írva a bibliátokban?
Nos nem az Istent lopod meg, hanem a felebarátod vagyonát...... Nem Isten számára jelent oly sokat eme kitétel a lopási paragrafus, hanem az emberek számára egy társadalom szabályrendszerét értve!
Isten azt mondja, hogy ne lopj, az azt jelenti, hogy ne lopj másoktól! Tőle lopni nem is tudsz, még szavakat sem!
Azt én hamis tanításnak tartom, hogy Isten akarata az lenne, hogy kereszténnyé válkon az ember, ez egyenesen rágalom! Isten "akarata" az, hogy minden ember jó legyen, szeretetet sugározon lénye és egymással emberbaráti viszonyban békén éljen!
A kereszténység sajnos ezt a mércét nem éri el önzetlenül soha a gyakorlatban, bár a hitbéli reménysége él a végtelenben...egyféle dogmarituálék teljesítményorientációjában...
Nos senki soha Istent semmilyen körülmények közt, bárhogy erőlködjön is...., nem teheti hazuggá, bár ahogy a kereszténységet elnézem, hogy nevében, helyette szólanak nagyokat, ítélnek meg kicsiket...., akkor jó lesz vigyázni, mert Isten nem szereti az ilyeneket!
Megint hazugnak nevezel, pedig én Istent nem tartottam annak, de a keresztényeket annál inkább!
Majd ha Isten megjelenik és rámutat azokra az emberekre, felekezetekre, hogy azok tőle vannak és tanításaik egyezik az Ő gondolataival is, akkor meghajulok és megkövetem őket, de addig csak porhintők!
Hol jelentette ki Isten, hogy a hit számít az ítéletnél, mint milyen tényező? Ugye nem Pál, Jónás, Ezékiel, Péter , stb. az Isten?
30 évig rendszeresen olvastam a bibliát, ma se nincs ez másként, de már eléggé kritikus vagyok vagy tíz éve a bibliai szöveg és a különféle magyarázatait illetően!
Üdv: Paleo