sz33 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 511

Nem úgy néz ki a dolog!

Bármiről, bármilyen definíció (meghatározás) történhet különböző természetű paraméterek alapján. Nemcsak filozófia van a világon, hanem technika, neurológia, pszichológia, pszichoanalizis, természettudományi ágazatok, stb.

A filozófia is relatív tudomány, és semmi sem írja elő olyan meghatározások felülvizsgálását, ami nem felel meg a filozófiai követelményeknek (ha nem filozófiai fogalom).

"...Ha létezik olyan definíció amelyet egy filozófiai meghatározás nem foglal magában, ..."

Ha jól értettem a fenti mondatot, akkor filozófiai meghatározásból kell kiindulni minden definíciónak. Ha jól értem, akkor nem értem!

Dehát nem is a meghatározásról érdeklődtél , hanem, hogy milyen anyag?

"A RAM-ban lévő program miután kikerült alkotójának fejéből (tárgyiasult) objektív valóság lett."

Bár nem egyenes választ adtál, abból indulok ki, hogy Nálad is a tárgyiasult objektív valóság anyagot jelent.

Most hegyezd a füledet!

Kapcsold ki a monitor áramellátását. A RAM memória egy részében a WINDOWS-program sokszázezer bistabilmutivibrátorban 0, vagy 1 (0 Volt, vagy + x Volt) formájában jelen van, de Te ezt a mintázatot (programot) nem látod, nem hallod, nem tapintod, nem ízleled egy szóval érzékszerveiddel nem tudod tudomásul venni.

Ha bekapcsolod a kijelző rendszert, vagyis a monitort, a program működésének a hatására látószerveid segítségével tudomást szerzel, hogy rendelkezésedre áll.

Tehát összefoglalva a RAMban lévő anyag (objektív valóság) a megfelelő konvertálással érzékelhetővé válik.

Ugyanez a helyzet (de egy fontos különbséggel) az aggyal, a gondolattal, a gondolkodással, a tudattal kapcsolatban.

Az agyban tárgyiasult objektív valóság a beszéd (hang) és/vagy az írás által válik érzékelhetővé más személy számára!

A fontos és alapvető különbség az élettelen (számítógép) és az élő (pl.ember) anyag között van.

Az élő ember (vagy állat) az agyban tárgyiasult objektív valóságot konvertálás nélkül (érzékszervei nélkül) érzékeli. Ezt nevezzük mindenapi nyelven gondolatnak, gondolkodásnak, tudatnak.

Ilyen anyag a gondolat stb.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: 7fő (510)