markusjud Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2520
Ha már kikerestem magamnak, idemásolom :)

SÜSSÜNK VALAMIT

MICIMACKÓ-MUFFIN



Hozzávalók:

20 deka liszt
5 dióbél, illatosra pirítva és megőrölve
2 teáskanál ún. „Mézes fűszerkeverék”, finom porrá őrölve
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
10 deka cukor
15 deka reszelt alma, pár csepp citromlével megintve
1 tojás
1 dl tej
10 dkg joghurt
10 deka vaj, felolvasztva és langyosra hűtve
2 evőkanál méz

a tálaláshoz karamellás tejszínhab



Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.

A lisztet, a dióbelet, a fűszerkeveréket, a sütőport, a szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat, a cukrot és a reszelt almát összekeverjük egy nagy tálban.

A tojást, a tejet, a joghurtot és a felolvasztott, langyos vajat és a mézet kézi habverővel összevegyítjük, aztán fakanállal hozzádolgozzuk a lisztes-almás keverékhez. Ez lesz a tészta. A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a muffinokat kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tálalhatjuk önmagában, de karamellás tejszínhabbal is. Ez úgy készül, hogy 3 dl tejszínben méréskelt tűzön kevergetve feloldunk pár szem apróra vágott tejszínes karamellt, majd a karamellás tejszínt alaposan lehűtjük, és szifonba töltve vagy robotgéppel habbá verjük.

12 muffin lesz belőle.
Előzmény: Pamina (2519)