Ormió Creative Commons License 2005.11.27 0 0 1339

Lacetti SW-m van 3-ik hónapja, eddig minden nagyon OK volt vele. DE most két kérdésben szeretném a tanácsotokat kérni. Első, és fontosabb: ABS terén nincs tapasztalatom, és ne tudom, normális-e amit észleltem. Meredek utcán lefelé menve, folyamatosan fékezve és szinte lépésben, amikor még fagyos volt az út, hirtelen a fék elkezdett "rúgdalni", nem tudom másként kifejezni. AZt éreztem, mintha valami alulról ütögetné a féket nyomó lábam, és bizony nem éreztem fékhatást, az autó lassan de biztosan gurult lefelé. Talán ha 4-5 másodperc volt az egész, azután meg tudtam állni, de nagyon megijedtem. Előző autómban nem volt ABS, az út ismerős, a csúszást jegesedő úton már sokat tapasztaltam, no de ilyet?? Rendben volt ez így, vagy SOS szervíz?

A másik kérdésem: nagyon párásodik az autó, minden ablaka, és elég makacsnak tűnik a dolog. Van, hogy a motor indításakor még tiszta a szélvédő, de amint elindulok, párásodni kezd, ezért állandóan mennie kell a szélvédőt fújó venillátornak. Sajna többször tapsztaltam, hogy ez is kevés, alig akarja lefújni a párát. Ez így OK a Lacettinél? Vegyek jó törlőkendőt, esetleg sprayt?