balacy Creative Commons License 2005.11.27 0 0 792
Ha ezt ugy ertetted, hogy meglehetosen koherens mu, akkor egyet ertek veled.

Koherens? Hat.. Szep szoveggyujtemeny, amit anno azesemynek utan jonehany evvel valogattak ki, olyanok akik nem voltak erdektelenek a dologban...

De talan mutass ra, hogy honnan lehet meg megismerni Istent?

Tagadom valaminek a letet, akkor miert Tolem kered, hogy forrast adjak ra? Eddig mindenki a Bibliara hivatkozik, semmi masra. Ami egy elegge ketes hitelu mu.

vagy maganak Istennek? Hmmm?

Erdekes mod velem nem beszelt az istened. (bar lattam mar olyant, aki folyamatosan beszel vele...)

O, tudom is a valaszt. Amig jo dolgokat olvasol a Bibliaban, addig ok. Amint fajo dolgokra mutat ra az Iras, az mar csak "ajanlas", esetleg "velemeny". Te is ilyen vagy? De hogy valami jot is mondjak: ha megis Jezust akarod kovetni, akkor nem kell feltetlen szetosztanod a vagyonodat (ha van). A rossz hir azonban az, hogy pl. a paraznasag parancsa kategorikus (azaz mindenkire minden korban ervenyes) tiltas.

Erdekes modon akkor miert mondta ezt az Isten termeszetes fia? Ket apostol is lejegyzete, hogy a judabeli foembernek ezt mondta, illetve utanna valami tu es teve cimu peldabeszelgetest is csinalt... marmint a gazdagsaggal kapcsolatban...
Mielott akarnad erteni az elozo levelemet, megjegyzem EN irtam azt, hogy a paraznasag tilalma nem ajanlas es en csodalkoztam ra , hogy harcosan vallasos ezt igy ertelmezei. Pontosan ezert ketlem a vallas szerepet, mert eddig a legtobb magat vallasosnak allito emberke vizet predikalt es bort ivott. Akkor meg minek ez a nagy felhajtas?

Ez igy van. Nietzsche azt mondta, ha Isten halott, akkor mindent szabad. Es valoban, ha nincs Isten, aki felelossegre vonja az embert, akkor ugyan milyen visszatarto ero lenne/ Semmi. Az emberi torvenyek? Nevetseges.

A vilag Jezus elott is megvolt a tanitasai nelkul, megsem olt ossze. (Ok par tizezer zsido imadta JHV-t, de az az akkori teruleteknek szazalekosan sem merheto reszen tortent) majd megint eltelt masfelezer ev, hogy a vilag legkisebb kontinensen (europa) volt csak elterjedt. A vilag nagyobb resze (Kina, indiai subkontinens, del es eszeg amcsik, ausztralia) meg volt nelkule, megsem dolt ossze a vilag.
Szoval nagyon jol megvolt a vilag az Isteni torvenyek nelkul is. Semmi ujat nem tett hozza a Jezusi tanitas, az elterjedesi teruleten sem volt sem jobb, ha nem rosszab az elet. Nem tartotta vissza a hires torvenyeid semmitol a jezusi vallasos nepeket semmitol. (A.Hitler is vallasosnak valotta magat pld.)

birosagon is megallna a helyet. De hiszek Istennek, es bizom benne. Es O ezt ertekeli.

Mondta? Vagy csak hiszed?
Előzmény: actionman (790)