Paleokrites Creative Commons License 2005.11.26 0 0 791
Kedves Actionman!

Nos nem emlékszem arra, hogy bármikor is hazugnak neveztem volna Istent....!!!

Te vádolsz engem barátom!!!!?!!? az Élő Egy Isten előtt, akiről annyira bizonyságokat teszel, nevében, helyette és a magad érdekében.....
János apostól nem tudom, hogy írt e egyáltalán, mert a János szerinti evangéliumot bizonyára nem ő írhatta, de ha mégis...., akkor elmondhatnám, hogy a mai kereszténység igen ferde és hamis úton jár.... Csak rájuk kell nézni és látszik , árad felőlük a kegyesség a " szeretet " ....., a gyülekezetükért való harcos magatartási forma.... és isteneikért való odaadó rajongás...
Ismerek környezetvédőket, állatvédőket, akik őlni is képesekl ügyeikért...., de egy új jelenséggel kell számolni manapság...., az istenvédőkkel!
Nos én annyit tudok Jézusról, amennyit te?
Szintén a bibliából, szószékekről és bizonyságtevőktől? Ha én nem ismerem, szerinted, akkor te sem barátom! Mert a forrás azonos!
De te milyen Jézusról beszélsz nem tudom, hisz egyszer sem tudtad felmutatni, sem bemutatni, de róla, személyéről sem igen beszéltél, no meg arról, hogy mikor, miért és milyen körülmények közt szólított meg téged.... Jézus miről lehet felismerni, ha erről bővebbet mondanál?
Még a saját tanítványai sem ismerték fel az állítólagos feltámadása után, képzeld be kellett mutatkoznia majdhogynem és te azt mondod, különb vagy?
Isten ismeri az ővéit? Na ne mond, melyik egyetemi jegyzetben olvastad? Én úgy tudom, hogy mindenkit ismer Isten...., még azokat is akiket predestinált, nem?
Érdekes, hogy szerinted Jézus mi mindenfélét mondhatott az írók, költők és szövegszerkesztők ihlető gondolatai által..., az már mesés, nem? Ebben már csak hinni kell, nem?
Nos a remény, meg a bizalom egy vallási ideológiában az már valami.... Hinni kell egyszerüen, mint mindenben ami reményt kellt, a életvágyakat elégíti ki....?
Még azt sem tudod, hogy megvált é bárki is, meghogy egyáltalán mi értelme egy megváltásnak, ha 2000 év elteltével sem lett senkinek jobb, az igérgetések ellenére....
No de mindegy a halál, sem istened nem válogat, ha pusztulnia kell az emberiségnek a lényeg hogy te és a hozzád hasonló hívők megúszák, nemde?
Ilyennek ismered a Ágostoni-kálvini isteneket?
A biblia jó erre, szinten tartja és edzi a vallásos tudatot...., a halálig, dehogy aztán mi lesz, ki tudja, te nem...., én sem, de senki sem az emberek közül, avagy tudsz valakiről?

Üdv: Paleo

Előzmény: actionman (788)