Egy forrasbol, a Bibliabol, ha jol sejtem... Elegge egyoldalu forrasmunka...Ha ezt ugy ertetted, hogy meglehetosen koherens mu, akkor egyet ertek veled. De talan mutass ra, hogy honnan lehet meg megismerni Istent?
en azt olvastam a Vita (hix.hu) ujsagban ket magat _vallasosnak_ tarto ember tollabol, hogy:Es te kinek hiszel? 2 magat vallasosnak tarto embernek, vagy maganak Istennek? Hmmm? O, tudom is a valaszt. Amig jo dolgokat olvasol a Bibliaban, addig ok. Amint fajo dolgokra mutat ra az Iras, az mar csak "ajanlas", esetleg "velemeny". Te is ilyen vagy? De hogy valami jot is mondjak: ha megis Jezust akarod kovetni, akkor nem kell feltetlen szetosztanod a vagyonodat (ha van). A rossz hir azonban az, hogy pl. a paraznasag parancsa kategorikus (azaz mindenkire minden korban ervenyes) tiltas.
Na es? Aki nemfogadja el Isten letet, nem fgadja el a Bibliai dolgokat, annal nem erv, hogy mit mond valaki a Bibliaban. Egyeb bizonyitekokat meg nem igazan lattam meg a tulvilagi eletre...Ez igy van. Nietzsche azt mondta, ha Isten halott, akkor mindent szabad. Es valoban, ha nincs Isten, aki felelossegre vonja az embert, akkor ugyan milyen visszatarto ero lenne/ Semmi. Az emberi torvenyek? Nevetseges.
Bizonyitek valoban nincs a tulvilagi eletre. Eppen ehhez kell a hit. Mert en tudom, kinek hiszek. Jezus azt mondta 2000 eve, hogy o helyet keszitett nekunk a mennyben. En ezt nem halottam, de egyesek igen, akik ezt le is jegyeztek (ez az Ujszovetseg). En pedig mar hiszek nekik, ill. annak, akit ok hallottak (Jezus). Mondom, bizonyitekom nincs a tulvilagi eletre, pl. olyan targyi bizonyitek, ami egy birosagon is megallna a helyet. De hiszek Istennek, es bizom benne. Es O ezt ertekeli.
ActionMan