Hello Paleo!
Talan figyelmesebben is olvashatnal. En ugyanis nem teged neveztelek hazugnak, hanem azt allitottam, hogy te nevezted Istent hazugnak.
Janos apostol azt mondta, hogy rengeteg tevtanito jott ki a vilagba. Hogy lehet oket felismerni? Kerdezzetek meg oket Jezusrol. En is megkerdeztelek teged, es a valaszod alapjan (Jezus Jozsef fia, nem Isten, nem megvalto, stb.) azt szurtem le, hogy te mit sem tudsz se Jezusrol, se Istenrol. Hiszen te elveted Jezust, akiben Isten igazan megmutatta magat, hogyan is ismerhetned Istent? Persze, azt nem tagadom, hogy valamifele onmagat istensegnek nevezo izet ismerhetnel, de az nem azonos a vilag teremtojevel es megvaltojaval.
Szivesen megcafolnalak, es mondanek neveket, hogy kiket valtott meg, de nem tudom biztosan. De azt biztosan tudom, hogy Isten ismeri az oveit. Mondom, szivesen meggyoznelek, de nem beszelunk azonos nyelvet. Es igazad van: te nem abban az Istenben hiszel, akiben en. Mert en Abraham, Izsak es Jakob Isteneben hiszek, aki Job Istene is, es a tortenelmi Jezusnak az Atyja. Ezert mondtam neked mar korabban (es meg tartom), hogy semmi ertelme a vitanknak, mert te olyan dolgokat tagadsz, ami szamomra alap.
Jezus azt mondja, hogy en vagyok az ut, az igazsag es az elet, senki sem mehet az Atyahoz, csak enaltalam. Te elveted Jezust, hogyan is mehetnel az Atyahoz? Sehogy. Ha mi ketten most meghalnank, akkor te hitetlenul, remeny nelkul halnal meg, nyomorult modon. En pedig ugy, mint aki bizik az o megvaltojaban, akinek a valtsagara lehet hivatkozni az Ur elott. Ez az alapveto kulonbseg kozottunk.
ActionMan