Törölt nick Creative Commons License 2005.11.26 0 0 9721

Kedves Laci bácsi!

1. nem vetted figyelembe a turista-átutazó-csoprtos iskolai kirándulókat.

2. Az elv ott igaz egyszerre és sántít, hogy Győrbe 3 műszakba be lehet még járni vonattal.

Én pont az éjszakás műszakból hazaztérőket, és a iskoláscsoportokat fogtam ki.

Sajnos alkalmi turistákkal is találkoztam a vonaton ami szintén nem illeik a koncepcióba.

Éjszakásból mintegy 30-40 fő ment haza. 25-en Győr Gyárvárosban szálltak fel reggel 7.00 körül álmosan fáradtan.

De aki dolgozott már ilyen üzemben tudja, hogy van aki 3 műszakba jár, van aki 2 be van aki 1 műszakba, van aki 12 órázik / 6-18;  18-06/ stb.

Győrasszonyfa

Itt a vonat olcsóbb mint a busz, és a busz ritkábban se sűrűn jár.

Alapvetően vannak olyan vonalak, ahol biztosítva van a 12 órás műszakba 3 műszakba járás, akkor könnyebb, és ha a településre olcsóbb a vonatbérlet mint a buszbérlet, és kevés busz jár.

Van a sehova nem vezető vonal, amire nem tudunk sehogy se forgalmat csinálni.(62,126 stb)

11-es turisztikailag értékes vonal, hullámzó utasforgalommal.

Van pár ilyen vonal még. Velük nem tudunk mit kezdeni.

A 62-es anno a Beremendi Cementmű "tartotta életben", 1913-ban a Kiskőszegi Duna parti rakodóhely később 1945 után Beremendi cementgyári 3 műszakos vonatok voltak Sellye-Vajszló-Harkányfürdő-Siklós-Beremend között. Ez 1980 után megváltozott.

Sokan Pécsre költöztek a bányák jobban fizettek mint a cementmű, Siklóson 1993 körül bezárt a 2-3 gyár.

Innetől kezdve felesleges volt fenntartani Őket.

Tény felelegesen beleöltek x milliót, értékesebb vonalakt megszüntettek, de ezt vegetáltatták.

Előzmény: Törölt nick (9720)