balacy Creative Commons License 2005.11.25 0 0 784
A lenyeget elore: igen, ismerem Istent (ugy hiszem).

MIlyen forrasbol? Egy forrasbol, a Bibliabol, ha jol sejtem... Elegge egyoldalu forrasmunka...

Ha egyeb forrast is ismersz Istennel kapcsolatban, ami autentikus, (elso vagy, na jo a kedvedert fogadjunk el masodlagost is.) akkor az kozold le itt.

Az en problemam veled kapcsolatban ott van, hogy a Bibliat csurod-csavarod, reszeket elfogadsz belole, amelyek tetszenek neked, de masokat nem, amelyek a kellemetlen valosaggal szembesitenek.

hmmm. en azt olvastam a Vita (hix.hu) ujsagban ket magat _vallasosnak_ tarto ember tollabol, hogy:

- nem minden kozlest kell elfogadni a Bibliabol, csak egyeseket. (ami udvossegi kerdes azt igen, el kell fogadni, de modjuk amit Jezus mondott, oszt szet vagyonod es kovess, valami judabeli muftinak azt mar nem.. )
- a Bibliai tizparancsolat csak ajanlas (ne paraznalkodj)

most azert el kellene donteni, hogy lehet-e kiragadni szovegeket vagy nem. Be kell-e tartani azokat vagy nem?

Mondod, nincs semmi a halal utan. Isten ehhez kepest mast jelentett ki a Bibliaban.

Na es? Aki nemfogadja el Isten letet, nem fgadja el a Bibliai dolgokat, annal nem erv, hogy mit mond valaki a Bibliaban. Egyeb bizonyitekokat meg nem igazan lattam meg a tulvilagi eletre...

mit tartasz te Jezus Krisztusrol? Ki (volt) o?

Egy onjelolt profeta, akikbol akkor eros tulkinalat volt. Gonosz kedvemben arra is kiternek, hogy minek nevezik azokat, akiknek az anyja nem a ferjetol szul gyereket, vagy eppen nincs ferjnel.

Előzmény: actionman (781)