save me Creative Commons License 2005.11.25 0 0 56
Ha egy reményünk, vágyunk olyan hitet indukál, hogy biztosak vagyunk benne (tudjuk) hogy a dolog meg fog történni, akkor az önbecsapás mellett nagy csalódás is érhet bennünket, ha mégsem jön be (hiszen az sem kizárható).

Az olyan „hit”, ami feltételezi a be nem teljesülését, az nem hit, maximum egy vágy.

Értem egyébként, miért írod ezeket. Amit a világban tapasztalunk, az alapján tényleg óvatosan kell hozzáállnunk az ígéretekhez. A Jézusban való hit viszont jó alap, megbízható, és nem szégyenít meg minket. 

Ennek elfogadásához megint hit kell. Mondhatod, hogy Orbán Viktorban is ilyen mechanizmus alapján hisznek a hívei. Csakhogy mi „kősziklánk” letett valamit az asztalra és abban árnyéknak még a nyoma sem volt. A hit ajándék, de lehet érte tenni, ha isten igéjét olvasod, vagy hallgatod másoktól.

Neked az a tény, amit érzékszerveiddel megtapasztalhatsz. Számomra az is, amit Bibliában olvashatunk Jézusról, és az is hogy a test halála után a menny várja azokat akik hisznek Jézusban. Létezik a szellemvilág, annak mindkét pólusával.

„Abban hihetek hogy meglesz, de ez ettől még nem lesz tény, hogy valóban meg is lesz...”

Nem az én hitem hozta létre Jézust. Én nem „választottam” magamnak hitet, hanem ő választott egem.

Most még nem tény számodra a halál utáni állapot. De majd akkor tény lesz. Csakhogy  akkor már nem lehet visszajönni egy újrajátszásra. Ne hagyd ki az esélyedet! Az, hogy sok ezerszer felébredtél reggelenként gond nélkül, nem jelenti azt, hogy holnap is ez lesz.

De nem riogatni akarlak, csak felvilágosítani. Isten szerető Isten és nem félelemből hiszek benne, hanem hálából. Megszabadított az önkielégítés szenvedélyétől, bálványimádó hamis szerelemből, depresszióból. És most már van reményem, tudom, hogy van igazság, tudom hol kell keresni, nem dőlök be mindenféle okosságnak.

Kiálts Jézushoz, Hívd  be Jézust az életedbe Úrként, bánd és valld meg bűneidet! Ez egy egyszerű döntés, de nagy jelentősége van. Jegyzik a szellemvilágban.  

„Isten úgy szerette ezt a világot, hogy egyszülött fiát adta érte, hogy aki hisz ő benne,el e vesszen hanem örök élete legyen.”

Előzmény: Törölt nick (55)