Nade nehogy azt hidd hogy példul ez az "Európásdi"is örökké fog tartani!
Most mindenki happy,...aztán majd szép lassan elkezd szétesni az egész!
1 elkezdi, majd lassan követi a többi.Ez mindig is igy volt, a különböző népekkel!
Legjobb példa erre szintén az ex Jugoszlávia.
Míg Tito élt, addig jól megvolt a szláv nép "békésen"egymással, hiszen a kultúrában, beszédben sem voltak nagyon nagy eltérések(csak vallásilag)!
Miután viszont meghalt,...szétesett az ország.
Mindenki hajtotta a saját igazát,...holott mindenki ugyanolyan hibás volt!!!!!!!!!!!!!!!
Amint azt tudjuk a Szerb és Horvát nyelvben , kultúrában csak elenyészőek a különbségek,...ígyhát úgy érzem ez az ő háborujjuk volt a hazájjukért!
Namármost mint nekem mint Magyar, a Magyar nyelvben, kultúrában, és a Szerbben annyi a közös mint pl. a Kinaiban meg a Németben,.... azaz semmi!
Mégis a legtöbb Magyar anya vesztette el gyermekét a hábotúban . 1 olyanban ahol semmi köze nem volt a Magyaroknak az egészhez,...viszont a Szerb politikusok igy gondolták, tartották legjobbnak, hogy etnikailag megtisztítsák Vajdaságot a Magyaroktól!!!
Ezután sokan , mint én is beadták a kérelmet a Magyar állampolgárságra(még vizsgát is raktunk) majd 4 év után megkaptuk az elutasító levelet!
Indok???
Csak annyit mondtak,...nem kötelesek indokolni!
A nevem "DOROZSMAI" ami mégcsak nem is vic' -el végződik mint a szerbeknél,...a nagyszüleim még anno itt is születtek,...és mégis elutasítottak.
Bezzeg pár tehetős Kínai mégis minden szó nélkül állampolgárságot kapott!
Teltek az évek,...majd újra beattuk a kérelmet,...és igy végül több mint 9 év ittartózkodás után végre valahára megkaptuk!
Az igazat megvallva kissé meg is lepett,...mert függetlenül attól hogy még ráadásul a lányom is itt született,...az sem lepett volna meg , ha ennek ellenére csak ő kapta volna meg,...mi pedig nem!
Anyám és nagyszüleim mái napig vizumkötelesek mint bármelyik más Szerbiai állampolgár.
...és akkor szerinted engem ez a szitu nem B@SZ föl agyilag???
Dehogyisnem ,.......méghozzá KURVÁRA!!!!!!!!!!!!!!!
Hát nekem és családomnak ez nyomja legjobban a lelkünket :-(