Zsuzsánna, Anna Creative Commons License 2005.11.24 0 0 90

Köszi, csak tudod nálam az a baj, hogy ha elkezdek politizálni, őrjöngök magamban.

Mikor vezetői beosztásokban dolgoztam- látod, most fényezem magam! - mindíg azt mondtam, hogy a jó vezető olyan, mint a jó szülő, aki a gyermekénél nem l és nem 2, de három lépéssel előbb gondolkodik.

És borzasztóan bánt, hogy látom előre mindazokat,amik bekövetkeznek a politikai és gazdasági ballépésekből. És nem értem, hogy az emberek miért nem látják meg?

Meséltem, hogy én jó iskolákba jártam. A tanáraim megtanítottak, hogy bár a tankönyvek nagyon rosszak voltak ehhez, de a világot egyidőben, egyidejüleg  kell szemlélni, megismerni, rálátni az egészre. Vagyis egy-egy történelmi korhoz kell tudni kötni a matematikát, irodalmat, művészeteket és egységében kell szemlélni ahhoz, hogy megértsük.

Én pl. a mai napig nem tudom - vannak ilyen emberek - a pontos történelmi évszámokat, de a történelmi eseményeket pontosan el tudom helyezni az évszázadokba és hozzá tudom kapcsolni az akkor élt írókat, költőket, felfedezőket, stb.

A magyar ember meg nem lát tovább az orránál, és a saját kis hasznánál, a mánál.

Volt idő, amikor megpróbáltam beszélgetni a jelenlegi és várható jövőröl emberekkel, de olyan hihetetlen butasággal találkoztam, hogy döbbenet. És a butaság mellett a tájékozatlanok támadókká lettek, mert félnek ebben a nem szabad, hanem szabados világban.

Előzmény: alienita (89)