Mr Spock Creative Commons License 2005.11.24 0 0 67
Kedves rev251,

A többi részt nyugodtan beszélgethetjük máshol, mielőtt OFF-ért az orrunklra koppintanak

eh....nem hiszem hogy ez problema lenne, sz33 nyitotta ki ezt a topikot, tudtommal azert hogy velem megbeszeljen egy kerdest, mert en nem akartam ott temazni errol ahol ramtalalt. Amugyis ugy tunik hogy sz33 nem kepes rendeszeresen idelatogatni, ugyhogy az egesz topik egyket ember temazik egyket dologrol. De szolni fog ha neki nem tetszik. Engem nem zavar. Kulonbenis, "Tények és propaganda a világpolitikában"-ba sok minden belefer (:-).
----------------------
10.000.000/10.000: ez pont 3 nagyságrend. Csodálkozom, hogy ezt több hozzászólás-váltáson át kell magyarázni.

Mert pontatlanul kezelted a kerdest. Mirol is volt szo? Hogy en allitottam hogy 800,000 parttag volt. Mire te mondtad hogy 2-3 nagysagrenddel kevesebb.
Na most az en fejemben ez ugy forditodott le hogy 8,000 a 2 nagysagrend, 800 a 3 nagysagrend. Most ugy tunik hogy te ezt egeszen mashogy ertelmezted. Na mindegy, most mar tudom mit akarsz mondani.

A lényegi rész:
A kemény (Rákosi, stb) diktatúrához EZENKÍVÜL kellett a Vörös Hds., a Kádárihoz jóval kevésbé. Akkorra a rendszer puhult, az emberek jobban éltek (hogy miből, az más kérdés), tehát a rendszert többen és jobban elfogadták.
(Arról nem beszélve, hogy addigra belenyugodtak a 2.vh-s totális vereségbe)
Itt sem szeretném ovább ismételni maga

Nem is kell, ebben igazad van. Foleg a "belenyugodtak" az ervenyes. Nem azert a kétfillerert, es amugy sulyosan elitelem az egeszet, de nezd meg hogy az irakiak hogy harcolnak az ellen amirol azt hiszik hogy "hibás". Azt hogy igazuk van vagy nincs azt most fel sem akarom hozni, na de vannak akik nem nyugszanak bele dolgokba es altalaban ez hatarozza meg a kulonbseget a gyoztes es a vesztes kozott.

"A tortenelem azt bizonyitja hogy ki lehet szallni, es semmi nem bizonyitja jobban mint az ami vegulis tortent Szovjet Unionban."
................
A SzU kiszállt a versenyből, ha úgy tetszik, de én erre inkább a vereség szót használom. A SzU mellől nem lehetett kiszállni, példa legalábbis nem volt rá

Well....vegulis volt.....Afganisztan, ahova még csak beszallni sem voltak kepesek. Pedig nagyon akartak.

Es valoszinuleg sokezer oldalban lehetne analizalni hogy miert dolt ossze SzU a vegen, na de ahhoz nem ferhet ketseg hogy VALAHOGY az embereknek köze volt hozza. Es vegulis en semmi mast nem allitok.

Gabor
Előzmény: rev251 (66)