Kedves Hedonisz!
Lehet, hogy az elvárásaink különbözőek, hiszen engem nem zavar ha nincsen út, sőt minél kalandosabb annál jobb, azaz Puerto Princesából 2,5 óra alatt lehet eljutni Sabangba kinek élménydús, kinek szörnyú útvonalon.
Időközben felvettem egy sabangi resorttal a kapcsolatot, akik nagyon segítőkésznek tűnnek. Annyit megtudtam, hogy Sabangból nincsen menetrendszerinti hajóút, hanem bérelni lehet egy 6 személyes hajót (bancas) 6000php-ért, ami 8 óra alatt átröpít el nidóba. Nos ez valóban nem olcsó és azt mondták, hogy jelentkezzek be a piernél 2-3 nappal elötte a szándékommal, mert állítólag összeszednek mindig 6 embert ilyen módon.
Továbbá azt írták, hogy a hajóút nagyon különleges és kalandos élmény, mert gyönyörű látványban lesz részünk. (lehet, hogy hangos is, ezt nem tudom megitélni)
Ha tényleg csak ketten venénk igénybe ezt a hajóutat, akkor valóban a repülőt fogom előnyben részesíteni, de nem szeretném.
A SEAIRre részemről azért esett választás mert El Nido és Busuanga között csak ők repülnek. De valóban nem túl olcsók: El Nido - Busuanga - Manila: 100 USD per kopf.
Egyébként jan 2 - jan 22 az utazásunk tartalma.
Üdv
R