Az egyetlen szam ami eszembe jut az 800,000.2-3 nagyságrenddel kevesebbről hallottam. Nem szabad összekeverni mondjuk a szociáldemokratákkal , a kisgazdákról (ezekről elhinnék nyolszázezer szavazót, tán még párttagot is), de még a Bethlen-féle párttal sem (annak is komoly tábora volt).
A nyilaskeresztes pártnak (többféle szerveződés volt, de a Gömbös olasz mintájú fasiszta dolgait most nem értem ide, bár a szavazótábor "átfedett") is több tagja-szimpatizánsa-szavazója volt (1930-as évektől 45-ig), mint a kommunistának.
minden segitseg nelkul soha nem lettek volna kepesek diktaturat csinalni.Krasznaja Armija elégséges lehet, a magyar kollaboránsok, támogatók, stb. aránya ettől még a nullát is közelítheti.
Mit hivsz kisletszamunak? Mint írtam, 3 nagyságrend elég lehet. Ez 10ezer fegyveres 10 millió lakosságra. Vesztes háború után közvetlenül főleg. (A másik megoldás, hogy nem viszem túlzásba a diktatúrát...).
Ami meg a hittek az elején benne és később már nem lehetett kiszállni.
Ez főleg a fiatalokra volt igaz. A népi kollégisták tanulni akartak, elmentek faluról, élettapasztalat nem volt, és az ismert környezetből is kiszakadtak. Az egyik legkönnyebben fanatizálható társaság, vö. propaganda (mivel gyakran jó eszű értelmiségiek voltak, azután sokan rájöttek, hogy valami nem jó...)
Ami meg 56 céljait illeti: bocs de nem fér ide a véleményem.