Nálunk pont ma reggel fogyott el a géppel együtt vett Illy, és Piazza D'Oro-t vagy Lavazza-t akarok venni helyette. Ezzel a kávéval nagyon jó végeredményt produkált a Krups, mi elégedettek vagyunk.
Az első főzés ugyan kicsit híg lett, mivel a használati szerint "kicsit le kell nyomkodni" a kávét a szűrőben. Ja persze... Rá kellett jönni, hogy ennek az értelmezése: taposd meg nyugodtan :)
Élvezet nézni, ahogy világosbarna krémes hab folyik kifelé, a csészében szépen beteríti a kávé tetejét. Jó a hőfok is, igaz mindig előmelegítem egy üres főzéssel a szűrőt és a csészéket.
A kávé íze -remélem így is marad- szerencsére rendben van, a gőzölt víz (vízzel próbálkozunk rendszeresen, de tejjel ugyanaz) viszont továbbra is rossz ízű a gőzölő adaptertől. A vevőszolgálat azt írta erre, hogy ha nem múlik el, próbáljuk rövid ideig kifőzni, ha akkor sem, szervíz.
Hát mi próbáltunk már mindent: üzemszerűen gőzölünk vele, ázott citromlében, ecetes vízben, kifőztük, de nem lett jobb. Nyilván kénytelen leszek szervízbe menni, hátha van szagtalan feltét is (áá, csak vicceltem, biztos nincs), vagy kicserélik egy másik típus gőzölőjére, aminél eleve hosszú fémcső jön ki a készülékből.
Pedig amúgy tetszik a készülék. Masszív darab, klassz a fiókszerűen kihúzható vízgyűjtő, igényes és könnyen lemosható a csiszolt acél csepptálca és csészemelegítő lap (ez is levehető a tetejéről). Ezek azok a dolgok, amik egy, a témában még tapasztalatlan embernél csak a használat közben derülnek ki igazán.
Amire nem számítottam, gőzölés után automatikusan lehűti magát, nem nekem kell valamennyi vizet kiengedni. A szűrőtartóban is van anyag rendesen, vagy fél kiló :) , és krómozott, a szűrők sem alumíniumból, hanem acélból vannak.
Poddal még nem próbáltam, de hátha sikerül majd egy-két darabot szerezni.