tmz Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11652

én 12

A fenálló környezetszennyező tevékenységek nagy része ellen teljesen értelmetlen küzdeni, mert jelen pillanatban nem kiválthatóak. Ergo, tehetnek bármit, nem lesz változás és ha kell erőszakkal akadályozzák meg a tiltakozásokat. (Németország-atomvanat stb) A magyarországi állapotot nézve, szerintem nem azért nem épűl a 0-ás és néhány duna híd, mert a zöldek olyan sikeresen tiltakoznának, hanem mert állam bácsiak ez nagyon kapóra jön. Ha üres a kassza, minden nap eltolódás egy főnyeremény a számára + a téma politikai vonzata. A Zengőnek semmi köze már a szakmai kérdésekhez, kb 10 hónapja kizrólag politikai kérdés. Ha az állam fel akarná építeni azt a lokátort, akkor egy éven belűl üzemelne az állomás. Ha valóban akarná a 0-ást és a hidakat, már épülnének. Nem hinném, hogy itthon valaki irányítaná a zöldeket (nyugaton ezt símán el tudom képzelni, bizonyos fokig), inkább kihasználják a tevékenységüket a saját döntéseik megindokolására. A fejlesztések nagy része nem a zöldek tiltakozása miatt áll, hanem helyi, néhány ezer ember vélt vagy valós érdekvédelme miatt.

A nyugati katonai repterek mellett, ahol atomcsapácsmérésre alkalmas gépek és fegyverek voltak, évekig tiltakoztak a zöldek a kerítések mellett. És, mi történt? Semmi!! A cél roppant nemes volt, de a harc értelmetlen, nem fogja egy atomhatalom feladni a csapásmérő képességét mert néhány ezer embernek ez nem tettszik. Hagyták őket tüntetni, ennyi, minden ment tovább a régi mederben. De ettől még nem befolyásolt hülye minden zöld. 

Előzmény: én12 (11623)