Anzika Creative Commons License 2005.11.22 0 0 362

Ezen nem kell csodálkoznod. Az élet mindenhol így zajlódik. Mindenki csinál valamit, ha ért hozzá, ha nem.

Én városi vagyok, soha nem laktam falun, de vonzódom a talajműveléshez. Ezért van kertem, aminek egy részét megművelem. Sokat szoktam falusiaktól kérdezgetni, mivel kell permetezni, milyen fajtát ültessek, stb.

Rá kellett döbbennem, az embereknek halvány fogalmuk sincs, mit miért csinálnak. Szokás alapján permeteznek, ültetik a növényeket.

Én egy kis területen többszörösét termelem, mint ők. Amikor elmondom, mit teszek, kinevetnek. Ha elmesélem,hogy én októberben még uborkát, paradicsomot szedek, kinevetnek és nem hiszik el. Gúny tárgyává akarnak tenni. El sem tudják képzelni, mielőtt elültetem a magot, több könyvet olvasok el.

A szomszédom (a szőlős nyáron) a megmaradt permetlét felajánlotta, hogy permetezzem el. Kérdeztem, mi van benne. Mondta, van benne zöldrothadás ellen stb. Kérdeztem, miaz? Gondoltam, még ezt sem tudom. Azért kértem a permetszeres zacskókat, mutassa meg. Kisült, szürkerothadásról van szó, egyszer permetez csak vele mindig július első hetében és kész.

Óvatos vagyok, mert egyszer kérdeztem egy falun élőt mivel permetez krumplibogár ellen? Válasz:Decis

Lisztharmat ellen: Decis

Peronoszpóra: Decis.

Itt már nincs miről beszélni.

A szomszédom szőlőjében egy szál fű sincs, egész nyáron kapál, hetente permetez, ősszel várja a vevőt a szőlőre. Ennyi munkát fektet bel, sokat költ rá, de szerintem még nem számolta ki, gazdaságos-e a tevékenység?

Előzmény: germanungar (360)