Kedves sz33 !
Engem még a topic címével elkövetett csalásod is megmosolyogtat, nem hogy az a vádad érintene érzékenyen, hogy én csalok.
Hol élsz embör??? :)))
A 477 -es hsz-edhez viszont, nem tetted hozzá melyik része sajátod és melyik plágium. Pótolom a mulasztásod:
Én: A tudat az objektív-szubjektív valóságra vonatkozó érzetek, észleletek, képzetek, fogalmak, ítéletek, következtetések, összefoglalva ismeretek rendszere, Te:amely az agy struktúrájában kialakult változások formájában kerül rögzítésre és az élő, ébrenlévő embernél annak állandó dinamikus leolvasása (bióelektromos és kémiai jelek újra "futása" a "bejárt" mintázatokon) teszi lehetővé, hogy kiismerje magát környezetében (tér, idő, közösség).
a 477-el megismételt 455-ös hszedhez a következőt fűztem:
"mit ehhez a definíciószerűséghez az agy szempontjából hozzátettél, az az anyagi feltétele a tudat működési rendszerének. Azt azért nem hinném, hogy a tudat körbejárná az agy tájait, és dinamikusan leolvasná az ott rögzítetteket.
A tudat a minőségi tulajdonságaiban(a lényegében) nem anyag, hanem ismeretek rendszere."
így gömbölű minden.
"Az agy tartalma szerint idegsejt-emléknyomok, összekapcsolt neuronok ...stb összessége. Ez a mondat a 435 hszedből ennek az összegzése: "tudat, bármilyen néven is nevezzük őket, bármilyen felosztást alkalmazunk (anatómis, pszichológis, filozófis, neurológis) az agyi idegsejtek millióiból csoportos statikus, állandó összeköttetésekből (mintázatok, emléknyomok) áll.
A tudat tartalma pedig érzet ...fogalmak ítéletek ... halmaza. "
Az első definícióban azt foglaltam össze amit Te képviselsz a topicodban, másodikban pedig a saját álláspontomat.
Korod miatt nem tudhatod, amit most megsúgok neked, valaminek az összessége ugyanannak a halmazát jelenti. Ezért itt a halmaz szó nagyon is helyén való.
Aki a fogalmak jelentését nem ismeri, nem csodálom, hogy gyomorrontást kap azok tartalmától. Miről vitatkozzunk akkor?
Már többször maradhattál volna bölcs ha hallgattál volna.
7fő