Gyakran nem gondolod végig amit fogalmazol. Itt van példának okáért ez a mondatod:
"Az anyag a tudattól független valóság - bocsáss meg, de csak részben, mert a tudattal rendelkező emberek igen csak módosítják környezetüket."
Kedves elnyomott ez semmit sem változtat azon, amit cáfolni igyekeztél. A tudattal rendelkező emberek miközben módosítják környezetüket, azzal az anyaggal kerülnek kölcsönhatásban amely a tudatuktól függetlenül létezik. Hol itt az ellentmondás?
"a tudat is független az anyagtól,... de nem az agytól - mert az agy nem anyagi ??? :-)))"
Ha módszeresen és alaposabban olvasnád azt amit írok, akkor ilyen kérdéseket nem tennél föl. Az agy természetesen anyag.
"szubjektív valóság - bocsáss meg, de fából vaskarika'
Én valahogy úgy vagyok ezzel, hogy ami az én tudatomban van, teljes mértékig nem tekintem azonosnak azzal amit megismerni törekszek. Viszont szivesen hallgatlak, ha Te mindenben tévedhetetlen vagy. :)))
Megértem, hogy unod, vagy nincs időd a fórumozásra, 6 év 20 ezer hozzászólása engem is fásulttá tenne. Talán tegnap számoltam össze, hogy 06:40 - 09:02 között 11 topicon száguldottá végig úgy, hogy 23 hozzászólást - nagyrészt egy-egy mondatot - hagytál hátra. Ebben a tempóban többre nem is tellhet. No comment.
7fő