Szia Kal,
Ok, vettem ra idot,es elolvastam. Mondanom se kell aki ezt meg akarja erteni /fell kell,hogy kosse a gatyat,/ mert en most latom amibe en nagyon kivancsi voltam ezelott ;teljesen hulyesegnek hangzik meg valaki meg nem mutatja szemelyesen mi is tortenik tulajdonkeppen. en kiemelek itt ,egy par idezetet ami nekem ertheto es ,en Mr Kwan-tol szemelyesen tanultam....
"Ebben áll a megvilágosodás megszilárdításának a kettőos művelete. Ezt nevezzük a világosság körforgásának. A körforgásba hozás a megrögzítés. A világosság a befelé forduló szemlélőodés. Megrögzítés befelé forduló szemlélőodés nélkül - körforgás világosság nélkül. Befelé forduló szemlélőodés megrögzítés nélkül - világosság körforgás nélkül."
"Amikor manapság az emberek csak egy- két órát fordítanak arra, hogy megpróbálkozzanak a meditációval, és ezalatt is csak a saját énjüket szemlélik, és ezt nevezik szemlélődő befelé fordulásnak - hogyan fakadjon ebbőol valami érdemleges eredmény?"
" Gyermekeim, gondoljátok meg ezt! Ha egyik napon nem gyakoroljátok a befelé fordulást, akkor ez a világosság kifelé áramlik, ki tudja, hová. De ha naponta csak egy negyedórát szenteltek is a befelé fordulásnak, akkor ezáltal határtalan időot és ugyancsak határtalan sok születést egyenlíthettek ki. Minden módszer a nyugalomba torkollik. Értelemmel nem lehet felmérni ennek a csodálatos varázseszköznek az értékét."
"A világosság körforgásba hozása pedig a varázseszköz arra, hogy csökkenjen a sötétség, és hogy lehetőové váljék a láyán való uralkodás. Még akkor is, ha munkánk nem közvetlenül a teremtő öntudat visszavezetésére irányul, hanem csupán a világosság körforgásba hozásának varázseszközére korlátozódik, ne feledjük, hogy a világosság éppen maga a teremtő öntudat. Körforgásba hozása révén megvalósul a teremtőohöz való visszatérés. "
" ürességet ilyenkor nem üresnek, hanem központinak látjuk.
Szemléletünkben felmerülnek a káprázatok is, ámde ilyenkor a káprázatot sem igazi káprázatnak látjuk, hanem valójában központinak ismerjük fel. Ami pedig magát a középpontot illeti, arról nem is kell többet mondanunk."
Udv.Gb.