kollina Creative Commons License 2005.11.18 0 0 419
Nem értetted félre.

Az én inzulinos históriám szerintem túlzott óvatosság volt egy részről, másrészről meg nevetséges. A 75 gr-os terhelés után (a SOTE I-n egyből ezt csinálják) 7,71 lett az értékem, ez után elküldtek 6 pontos vérvételre, és közölték, hogy inzulin. Az én adagomat nem emelték és nem is csökkentették a terhesség további részében. Egyszer voltam diabetológusnál (vagy hogy hívják), amikor megmondta, hogy a 180 gr-os CH diétát hány evésre kell elosztani és evésenként mennyi ch-t ehetek. És némi tanácsot adott arra, hogy mit egyek. És amitől kiakadtam, hogy azt mondta, ha nagyon éhes vagyok, akár egy egész grillcsirkét is megehetet. Pedig ahogy utána olvastam a fehérjére is elvileg figyelni kell.
Amikor a belgyógyász doki megmondta, hogy mennyi inzulin kell, 5 napot kórházban kellett töltenem, hogy figyeljék, hogy reagálok az inzulinra. Egyébként ez is nevetséges volt, mert a terhespatológián voltam és csak háromszor kaptam kaját, pedig nekem 6-szor kellett ennem. És nem is diétásat kaptam. No comment. Az 5 nap alatt 3-szor kellett 6 pontos mérést csinálni. Ebből a 18 vérvételből egyet csinált a nővér, a többit a saját vércukor mérőmmel csináltam és írtam az adatokat a papírra, ami aztán ment a dokihoz. Gyakorlatilag le se sz......ák. (bocs)

Ugyan a nőgyógyász dokimhoz két hetente kellett menni, és vittem a saját magam által mért vércukor értékeket. Gyakorlatilag azt írhattam volna a papírra, amit akarok, mert a fenti eseteket kivéve soha nem nézték a kórházban. Nekem azt mondták, hogy az éhgyomrit leszámítva a többi 5 mérés átlaga 5,5 vagy alacsonyabb legyen.

Másodszor, amikor most terhes lettem, megmondtam a dokinak, hogy ha magas lesz a terhelésem, nem vagyok hajlandó befeküdni, mert semmi értelme. Szerencsére most minden jó lett. :))))
Előzmény: Nadin04 (418)