Évi5 Creative Commons License 2005.11.18 0 0 408

Szia Encsi84!

Örülök, ha tudtam segíteni. Én is Rappaiéktól vettem kis citrom-, narancs- és mandarinfácskát. Mindegyik nagyjából 15-25 cm magasak voltak. (A cserepet nem számítva.) Ezek is tavaszi szerzemények. Némelyik anyukámnál éldegél, némelyik nálam. Szinte mindegyik virágzott, de mivel elég fiatal növénykék, így le is potyogtak a virágok. Anyukám télálló narancsa viszont hozott egy kis gyümölcsöt, csak még zölden leesett. Most éppen a szobában érik. Már sárgul. Nagyjából diónyi nagyságú.

Igaz, hogy még fiatal növénykék, de ráérnek nőni. Mindegyiket ezer forintért vettem, ami egyáltalán nem sok.

A teleltetéssel lesz majd gond, ha mindegyik nagyra megnő. A hűvös helyet szeretik télen, nyáron csak egyszerűen kihajítom őket az udvarra. Anyukám már több mint 35 éve nevelget egy termő citromfát, mely ládástól 3 m magas. A tavaszi és őszi ki és beszállítást megszenvedjük, de nagyon. A garázsban telel, ahol szükség esetén lehet fűteni is, nehogy megfázzon. De megéri a szenvedést. Gyönyörű nagy, rengeteg virág és gyümölcs van rajta folyton.

A kerttervezés pedig egy kellemes gond. Itt a tél, van rá lehetőség

Üdv.

Évi

Előzmény: Encsi84 (407)