sz33 Creative Commons License 2005.11.18 0 0 34

Kedves Mr Spock!

"Hanem arrol, hogy egy olyan nep, amelynek ennyire ketes es hanytatott tortenelme volt,.............."

Nem tudom mit értesz kétes történelem alatt, de a hánytatását a földrajzi helyzete determinálta és történelme sem jobb sem rosszabb hasonló helyzetű és kis népeknél. Nyilván semmilyen szempontból nem összehasonlítható az USA történelmével.

'....... eleg furcsan jon ki hogy toporzekolva szapuljak azt az amerikat, ....."

Ez főleg azóta van (ha nem is toporzékolva), mióta a nemzetközi egyezményeket felrúgva, szemenszedett hazugságokkal indokolva törvénytelen, agresszív háborúval megtámadta Irakot, ami a civilizált világ lakóinak 70-80%-nak ellenérzését vívta ki.

".........amely azert sok szempontbol peldakent allithato. "

Biztosan van több ilyen. Én például tudok egyről, ez az dohányzás elleni kampány.

Igaz, hogy erre azután került, sor miután azoknak az államoknak, ahol a dohányjövedék állami monopolium volt (pl. Törökország) amerikai nyomásra le kellett erről mondani az amerikai dohányipar terjeszkedése érdekében. (Persze számotokra ez nem tény, hanem propaganda.)

Azért megkérlek néhány követendő jó példát említs meg. Sokat nem kívánok, 2-vel megelégszem.

A mai ujságban olvastam, hogy a Myriad Genetics amerikai cég szabadalmaztatta a mellrák génjét és így arra monopólja van.  Kifejtenéd szakértői véleményedet az ilyen és hasonló szabadalmakkal kapcsolatban?

Előzmény: Mr Spock (27)