levil Creative Commons License 2005.11.18 0 0 277
Aszem csak ott kell helyesbitenem hogy a flat topokat a klaszikusok preferaljak. Ez valoszinuleg nem volt igaz. Az Ir zeneszek, talan. A klaszikusok meg az "edenyhatuakon" jatszanak. Szamomra mindig erdekes volt a Martinokon meg edenyhatuakon hog a fedlapban is van egy tores (nem egyenes). Ez a flattopokra nem igaz (mert hat az nem flat top).

Az az igazsag hogy ezekhez ne ertek es eszem agaban sincs bele folyni. Nekem a Gibsoni mintara faragott fedlapu mandolinok, azt annyi.

A gibson A ovalok is faragott fedeluek. De erre mar rajottetek nelkulem is :D

S csak papagajkent tudom emlegetni magam. Europaban ugy sincs anyi mandolin hogy normalis dontest tudj hozni :)) (Errol nem is baszelve hogy nem tudod oket vegig probalni)

Az embernek legyen egy hasznalhato mandolinja (A Fender az erre jo) meg majd gyujtson osszes egy uberfasza mandolinra, es ne kosson kmpromisszumokat. (A kompromisszumok alltalaban tobbe kerulnek mint egy uberfasza mando)

Veszek egy MKt mert meg tudom, azt veszek egy Eastman 604es mert meg tudom (kozben bukok egy kisebb vagyont az MKn) de utanna veszek egy 804et mert... az elozon bukok egy nagyobb vagyont, azt veszek valami mester hangszert mert megis az az igazi, az elozon bukok...

Ez a draga mulatsag. Ettol ova intenelek.

L