amicus Creative Commons License 2005.11.17 0 0 9627

GYSEV nem tudom milyen konstrukcióban vette át a 15-öst.

Erről van valamilyen anyagod?

Van némi elképzelésem, de nem szeretnélek félrevezetni, ezért javaslom, g8s15 topiktársunkat keresd meg az ügyben, jóindulatú kérdezőknek szokott segíteni.

Jelen szervezeti formában MÁV pályán MÁV vonatójárművel, MÁV személyzettel, és MÁV szemléletel nem nagyon lehet üzemeltetni mellékvonalat.

Jó példa a GYSEV, hogyan kell csinálni

Itt a vasút színe (kék, avagy zöld-srga) önmagában nem segít.

Tegnap, azaz szerdán utaztam a 15-ös vonalon a 9947 számú vonattal. Szombathelyen láttam a 9940-est, Lövőn kereszteztünk a 9942 számúval, ezen kívül Sopronban láthattam még a 39715, 9944 számúakat.

Nos, Szili visz két halberstadti (Euregio), vagy két-három Bh, BDh (belföldi) kocsit. A gyengébb vonatokon minden utasnak jut szabad négyes box, az "erősebbeken" előfordul, kettő utasnak kell osztoznia négy helyen. Az utasszám tehát 30-80 között volt Sopronban ill. Szombathelyen az általam látott vonatokon, de pl. amivel Lövőn kereszteztün, azon tizen (10) voltak! (nem kizárt persze, hogy a kiindulási- és a végállomás közelében ennél többen is voltak)

Szóval mielőtt legendák kelnek szárnyra a 15-ös vonmalon utazó tömegekről, ezt a hozzászólást is mentsd el.

Kétségtelen, hogy egy kínálatibb szellemű, mint amilyen a 15-ös vonalé is, megállítja az utasvesztést, szerencsés esetben szerény utasszámnövekedést is hozhat. Ám azt is kell látni, hogy a 15-ös két végén két nagyobb város van, a közepén pedig Bük! Van tehát honnan és hova utazni. Ez a feltétel a 62-es, 127-es vonalnál akkor sem teremtődne meg, ha a GYSEV vinné a boltot. Úticél hiányában az emberek nem utaznak (hacsak nem vasútbarátok).

Előzmény: Törölt nick (9626)