Végeredményben jobb képeket készítettél, mint a többiek a digitális csodákkal. Úgy vélem a digitális fotózás a megapixelek, a több funkció, a felbontás egyszóval a technika irányába megy (és láthatóan mindenki digit-re vált). Én ebbe nem kívánok beszállni. Igaz, egy 3 megapixeles hp azért van nálam ha megyek pl. kirándulni, de mostanában fő gépként mindig viszem a zorkit meg néha még super 8-as kamerát is, ráadásul a zenitemet se szívesen hagyom otthon, szóval nehéz elindulni: egy biztos nem vagyok teljesen normális, hogy ennyi cuccot cipelek.
Egyelőre egyikkel sem tudok igazán jó fotókat készíteni, de tényleg. Engem ez nem zavar, nem az a célom ezzel, hogy profi fotóssá váljak. Egy biztos, számomra a gép beállítása, a téma kiválasztása, átgondolása stb. önmagában is egyfajta meditatív állapotot jelent olyat mint a jógában - ha lehet ilyen fellengzősen írni erről (én személyesen tanultam jógát Weininger Antaltól, aki Magyarországon a jóga egyik meghonosítójának tekinthető), tehát megközelítőleg tudom miről beszélek.
Ezek a gépek másképp láttatják a világot, míg a digitális gépek, amelyek inkább gyorsan - és gyakran nagyon szépen - képet rögzítenek, dokumentálnak.
Egyébként érdekes lehet ott Kínában (ha jól emlékszem, hogy ott élsz) fényképezni, sok egzotikus téma, emberek, épületek, különleges tájak. Mit kívánhat többet, aki szeret fotózni?!